Skip to main content

Op reis door Europa met Bureau Talent

Op reis door Europa met Bureau Talent

‍Jouw update over talentontwikkeling

Juli 2021

Hoe laat je talent van (hoog)begaafde jongeren van 10-18 jaar tot bloei komen? Bureau Talent biedt expertise, training en begeleiding op maat, online en offline.


Internationale samenwerkingen

Langzaamaan worden de corona-maatregelen versoepeld. Het kan wellicht nog even duren voor we weer met het vliegtuig naar het buitenland reizen, maar dat houdt ons bij Bureau Talent niet tegen om onze blik te vestigen op internationale samenwerkingen.

 

Lees bijvoorbeeld over het eindsymposium van ons CEOS-project, waarin wij met onze Europese partners samenwerken om gelijke kansen in het (hoog)begaafdenonderwijs te bevorderen door middel van het aanleren van academische taal. Voor het vervolg van het CEOS-project zoeken wij een Europese partner met veel ervaring met ouderparticipatie in het onderwijs. Herken jij jezelf hierin? Neem dan snel contact op met Lineke van Tricht.

 

Om beter bereikbaar te zijn voor (toekomstige) internationale partners, hebben wij ook onze Engelstalige website een make-over gegeven. Wil je meer weten over wat wij zo al op Europees vlak aanbieden? Bekijk het hier.

 


Gelijke kansen in het (hoog)begaafdenonderwijs

Heb jij ook de indruk dat cognitief talent in sommige groepen niet goed herkend wordt? Of dat (hoog)begaafde leerlingen uit minder bevoordeelde gezinnen minder goed tot presteren komen? Als deze vragen jouw interesse hebben, dan ben je van harte uitgenodigd voor het eindsymposium van het Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School (through teaching academic language) op 15 september 2021.

 

Laat je inspireren door ons CEOS-project, luister naar de ervaringen van leraren, leerlingen, onderzoekers en onderwijsexperts, en neem deel aan de discussie over gelijke kansen in het (hoog)begaafdenonderwijs.
, waarin wij met onze Europese partners samenwerken om gelijke kansen in het (hoog)begaafdenonderwijs te bevorderen door middel van het aanleren van academische taal.

 

Lees meer en meld je aan op deze pagina.

 


Inclusiviteit op ECHA conferentie 2021

In 2020 zou de ECHA Conferentie plaatsvinden in Porto, Portugal. Alles liep helaas anders en het symposium werd uitgesteld tot deze zomer. Inmiddels is het bijna zover en zal de ECHA Conferentie 2021 helemaal online plaatsvinden, van 31 augustus tot en met 2 september, met als thema ‘inclusion in gifted education’.

 

Margaret Sutherland, Niamh Stack en Catherine Reid van de Glasgow University; Ian Warwick van LondonGT; and Ndondo Mutua of Mully Children's Family and David Rempel of the IUBH University of Applied Sciences zijn onze internationale partners in het symposium. Lianne Hoogeveen van de Radboud Universiteit zal het symposium voorzitten.

 

Over de expertise van onze partners lees je op onze website.

brand en


WCGTC Conferentie 2021

Deze zomer vindt de wereldconferentie weer plaats, georganiseerd door the World Council of Gifted and Talented Children. Samen met Desirée Houkema en Nora Steenbergen is Lineke van Tricht Delegate voor Nederland.

 

Het thema van de komende conferentie is: Developing the Future of Gifted Education. Onze missie bij Bureau Talent is dat die toekomst gericht is op gelijke kansen in het begaafdenonderwijs. In Nederland gaat het niet goed met gelijke kansen in het onderwijs en de verschillen zijn zelfs gegroeid sinds 2003! Kinderen van lager-opgeleide ouders maken minder kans om op Havo of Vwo terecht te komen en vervolgens om die opleidingen succesvol te doorlopen. In ons CEOS project proberen we een bijdrage te leveren aan oplossingen voor dit probleem. Tijdens de wereldconferentie gaan we daarnaast op zoek naar goede voorbeelden vanuit andere landen.

 


Woordenboost

Na een vruchtbare samenwerking tijdens het Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School, zetten Bureau Talent en WebEdu hun samenwerking op het gebied van woordenschatonderwijs voort met twee nieuwe lesprogramma’s onder de naam Woordenboost.

 

We geven leerlingen in de bovenbouw van het primair onderwijs een (woorden)boost om op hun niveau in het voortgezet onderwijs terecht te kunnen komen door het op speelse wijze aanleren van de juiste schooltaalwoorden. Ook voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs bieden we een pakket aan zodat alle leerlingen met de juiste bagage naar de bovenbouw gaan.

 

Ben je benieuwd geworden naar Woordenboost? Meer informatie lees je op www.woordenboost.nl.

 


En natuurlijk een fijne zomervakantie!

Na een bewogen jaar van lock-downs en online samenwerken zijn we allemaal toe aan een mooie, zonnige zomer vol connectie en warmte. Bureau Talent gaat ook even van de zomer genieten. Daarom zijn wij van 28 juni tot en met 17 augustus dicht. Vanaf woensdag 18 augustus zitten wij weer met opgeladen energie en een frisse blik voor je klaar.

 


Middelstegracht 87f

2312 TT Leiden
Nederland


‍+31 71 7850850

info@bureautalent.nl

www.bureautalent.nl

Als je onze update niet meer wil ontvangen, kan je je hier afmelden .

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief