• Home

Bureau Talent bestaat 15 jaar!

Bureau Talent bestaat 15 jaar!

‍Jouw update over talentontwikkeling

Winter 2023

Hoe laat je talent van (hoog)begaafde jongeren van 10-18 jaar tot bloei komen? Bureau Talent biedt expertise, training en begeleiding op maat, online en offline.


Bureau Talent 15 jaar!

 

Op een donderdagavond in november reed ik (Lineke van Tricht) van mijn werk in Amstelveen terug naar Leiden. Het was donker, miezerde en ik stond weer eens bij Schiphol in de file. Al een tijdje borrelde het in mijn hoofd. Ik was gefascineerd door het verschijnsel hoogbegaafdheid en ik wilde heel graag los. Los van het vaste ritme dat hoort bij een schooljaar en los van een leidinggevende. Tijdens die rit op die donkere novemberdag werd mij opeens duidelijk wat ik wilde: ik wilde voor mezelf beginnen, me richten op hoogbegaafdheid in het voortgezet onderwijs. Ik vond dat er weinig interessant verrijkingsmateriaal was voor die groep en dat er weinig expertise was in scholen. Ik kwam thuis en vertelde mijn man, die stond te koken, wat ik bedacht had. Hij zei meteen: ‘Als je dat wil, moet je dat doen’. En zo is het gekomen.

 

In 2023 bestaat Bureau Talent 15 jaar en inmiddels werk ik niet meer in mijn eentje vanuit de studeerkamer, maar vormen we een team van 10 mensen! We hebben niet alleen uitdagende Talentprojecten, maar begeleiden ook leerlingen, trainen leraren en doen projecten rondom cognitief talent. Met veel trots en vreugde vieren we ons 15-jarig bestaan in 2023 met al onze partners. Hoe we dat gaan doen? De plannen liggen er en daarover hoor je gauw meer.

 


Aankomende activiteiten:

Kick-off Talentprojecten - Do. 19 januari, 16-17u.

Begin het nieuwe jaar goed met een Talentprojecten kick-off. Maak kennis met onze online verrijkingsprojecten voor (hoog)begaafde jongeren en leer hoe je onze Talentprojecten voor jouw leerlingen kunt inzetten.

Webinar Gelijke Kansen - Ma. 6 maart, 15:30-16:30u.

Bureau Talent maakt zich al een aantal jaren druk over gelijke kansen in het begaafdenonderwijs. In de Week van de Hoogbegaafdheid vertelt Lineke van Tricht in een webinar over de vorderingen die we in samenwerking met partners maakten, de projecten waaraan we momenteel werken, en de inzichten die we opgedaan hebben.

Kick-off Talentprojecten - Di. 7 maart, 15-16u.

In de Talentprojecten kick-off tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid krijg je meer inzicht over hoe je online verrijkingsmateriaal kunt inzetten om jouw (hoog)begaafde leerlingen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun talenten.

Deelnemen aan (een van) onze webinars? Meld je aan via info@bureautalent.nl.

 

Onze activiteiten vind je ook in de kalender op onze website. Houd de kalender in de gaten voor meer!


Middelstegracht 87f

2312 TT Leiden
Nederland


‍+31 71 7850850

info@bureautalent.nl

www.bureautalent.nl

Als je onze update niet meer wil ontvangen, kan je je hier afmelden .

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief


Copyright Bureau Talent