• Home
  • Nieuws
  • Geslaagde Regionale Uitwisseling CEOS-project

Geslaagde Regionale Uitwisseling CEOS-project

Woensdag 18 november vond de Regionale Uitwisseling plaats van ons Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School through teacher academic language. We brachten een internationaal publiek op de hoogte van onze eerste ervaringen en resultaten.

We startten in België met de ervaringen van de Vlaamse scholen: Lucerna College en Stedelijk Lyceum Pestalozzi. Beide scholen hebben een grootstedelijke, zeer diverse populatie en dus ook leerlingen die niet altijd de kans krijgen om hun grote cognitieve talent te laten bloeien. Er vinden al veel taalinitiatieven plaats op de scholen, maar het CEOS-project is daarop een welkome aanvulling. Het hielp Pestalozzi onder andere om (hoog)begaafde leerlingen eerder in beeld te krijgen.

In het tweede deel van de bijeenkomst werden de resultaten van de eerste ronde interventie gepresenteerd en van uitleg voorzien door onze partners bij Hogeschool Thomas More uit Antwerpen, Radboud Universiteit Nijmegen en LondonGiftedTalented.

Het laatste onderdeel bevatte de ervaringen van de Nederlandse scholen: Rijswijks Lyceum/Van Vredenburch College en Zuider Gymnasium Rotterdam. Ook twee scholen in/bij de grote stad met een zeer diverse populatie. Duidelijk werd wel dat de ervaringen op het Zuider Gymnasium heel anders waren dan die op het Rijswijks Lyceum/Van Vredenburch College. Dat heeft er onder andere mee te maken dat de laatste school een brede scholengemeenschap is van Vmbo tot en met Vwo. Op die school kwamen leerlingen van de Vmbo-afdeling naar boven die anders niet gezien waren.

We hebben veel geleerd van de eerste ronde en zoals dat gaat met pilots, gaan we nu aan de slag met verbeteringen: beter aansluiten bij het niveau van de leerlingen, betrekken van ouders en vakdocenten en het aantrekkelijker maken van het lesmateriaal.

Ben je nieuwsgierig geworden? Aanstaande maandag 23 november om 16:00 uur geven we een gratis webinar over de eerste resultaten van het project. Aanmelden kan via .

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief


Copyright Bureau Talent