Skip to main content

Vergroot je impact en maak tijd voor een opfrisser

Heeft jouw school al jaren expertise op het gebied van (hoog)begaafdheid? Zijn er al vele initiatieven succesvol gestart? Loop je als school toch tegen een aantal problemen aan en lekt de energie hierdoor weg?

Dat gebeurde op een school die met Bureau Talent contact opnam. Er leek weinig samenhang tussen onderwijsaanbod voor (hoog)begaafde leerlingen en de zorg op het moment dat deze leerlingen dreigen vast te lopen. Daardoor is zowel binnen als buiten de school slecht zichtbaar hoe het (hoog)begaafdheidsbeleid eruit ziet. Ouders en leerlingen weten niet goed wat ze wel of niet kunnen verwachten. Docenten hebben geen duidelijk beeld wat het beleid inhoudt en waarom bepaalde keuzes gemaakt worden. Het draagvlak om mee te werken aan onderwijs en zorg op maat voor deze doelgroep is daardoor beperkt. Het was dus tijd voor een opfrisser. Voor deze school was dat een denksessie met als eindproduct een concreet en haalbaar actieplan.

Kan het (hoog)begaafdheidsbeleid op jouw school ook wel een opfrisbeurt gebruiken? Neem contact op met Akke Tick en we zoeken samen uit wat voor jouw school werkt.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief