• Home
  • Nieuws
  • Save the Date: Eindsymposium Creating Equal Opportunities at School

Save the Date: Eindsymposium Creating Equal Opportunities at School

Heb jij ook de indruk dat cognitief talent in sommige groepen niet goed herkend wordt? Of dat (hoog)begaafde leerlingen uit minder bevoordeelde gezinnen minder goed tot presteren komen? Als deze vragen jouw interesse hebben, dan ben je van harte uitgenodigd voor het eindsymposium van het Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School (through teaching academic language) op 15 september 2021.

Hoe komt het dat (hoog)begaafde leerlingen uit gezinnen met een lage sociaaleconomische status vaak niet of minder goed worden opgemerkt? Volgens onderzoek van onze internationale partner London G&T heeft dit onder andere te maken met de taal die er op school gesproken wordt. Vaktermen zijn meestal wel bekend, maar het zijn juist woorden als ‘analyseren’ of ‘aanleiding’ die te vaak als vanzelfsprekend worden aangenomen bij leerlingen. Daarom heeft Bureau Talent in samenwerking met onze partners in het Erasmus+ project een lesprogramma ontwikkeld dat leerlingen helpt om academische taal aan te leren en hiermee hun kansen op succes in de hogere onderwijsniveaus bevordert. Na de laatste nameting en evaluatie worden de onderzoeksresultaten verwerkt tot een rapport en handboek. In september ronden we het project af met een eindsymposium voor alle partners en andere geïnteresseerden.

Je bent van harte welkom om het symposium bij te wonen. Het programma en verdere informatie volgen. Zet de datum alvast in je agenda!

Wil je meer weten over het CEOS-project? Neem gerust contact op met Lineke van Tricht.

                                          

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief


Copyright Bureau Talent