• Home
  • Nieuws
  • Ga op biografisch onderzoek. Aan de slag met een Talentproject

Ga op biografisch onderzoek. Aan de slag met een Talentproject

Biografie, van het Oudgriekse ‘bios’ en ‘graphein’ betekent letterlijk ‘leven-schrijven’, ofwel, een levensbeschrijving. Bij een biografie denken mensen al snel aan een boek over het leven van een (vaak al overleden) popster, maar dit is slechts één type biografie. Welke soorten zijn er nog meer? En hoe voer je een biografisch onderzoek uit? Dit leer je in het Talentproject Biografie.

Er zijn verschillende richtingen in de biografische wetenschap: historiometrie (gebaseerd op kwantitatief onderzoek) en case study (gebaseerd op kwalitatief onderzoek). In een historiometrisch onderzoek bekijk je groepen in plaats van individuele gevallen, om bepaalde patronen te herkennen. In een case study, zoom je in op het leven van een bepaalde persoon. Vaak is dat een beroemdheid, maar het kan ook een familielid zijn, of je kunt jouw eigen biografie schrijven. Dit laatste wordt ook wel een autobiografie genoemd.

Wil je meer weten over biografieën? Of heb je interesse in één van de andere drieëndertig onderwerpen die in onze Talentprojecten aan bod komen? Bekijk de Talentprojecten in onze webshop of stuur een mail naar Suzanne Oskam

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief


Copyright Bureau Talent