Skip to main content

Opstarten met de Talentprojecten: Zo doen we dat

Op dinsdag 2 november kwamen ruim tien scholen online samen om wegwijs te worden in onze Talentprojecten.

Onze medewerker Suzanne Oskam gaf een demonstratie van het Talentprojectensysteem in Educourse en beantwoordde de vragen van nieuwe en meer ervaren gebruikers. Sommige docenten hadden al eerder leerlingen begeleid bij de Talentprojecten, terwijl anderen pas net dit schooljaar beginnen. Deze diverse mix van deelnemers zorgde voor een dynamische bijeenkomst waarin deelnemers ook veel van elkaar konden opsteken en zich laten inspireren door nieuwe inzichten.

Een vraag die bijvoorbeeld aan bod kwam: ‘Hoe kunnen we in de oriëntatiefase leerlingen een handvat bieden bij de keuze tussen de 34 verschillende Talentprojecten?’ Eerder bestond er al een document met introductieteksten voor de Talentprojecten. Naar aanleiding van de kick-off heeft Bureau Talent daarnaast een schema ontwikkeld om de leerlingen een visueel hulpmiddel te geven bij hun keuze.

 

Talentprojecten Onderwerpkeuze Web

Je kunt het schema hier downloaden.

 

Ook interesse om Talentprojecten te begeleiden op jouw school? Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Stuur dan een mail naar of bel met Suzanne Oskam.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief