Skip to main content

Van missie/visie tot beleid met Bureau Talent

Wat is de missie en visie van jouw school en welk concept van (hoog)begaafdheid past daarbij? En hoe vertaal je dat naar beleid en vervolgens naar activiteiten? In die vragen begeleidt Bureau Talent scholen.

Op het Haags Montessori Lyceum startten we onlangs opnieuw met dit traject, waarin vanzelfsprekend ook het Montessori gedachtegoed een plek moet krijgen. We namen de groep, bestaande uit schoolleiding en pluscoaches, mee in de verschillende paradigmashifts die de afgelopen eeuw de revue passeerden en de modellen van (hoog)begaafdheid die tegenwoordig vaak gebruikt worden. De deelnemers kwamen samen tot een keuze en besloten dat zij hiervan het HML-model willen maken. Dat gaan we tijdens de volgende bijeenkomst doen: het verder uitwerken van het model tot HML-model met daarin beleid en daarbij passende activiteiten.

Volgende week starten we in de regio Helmond-Peelland opnieuw met een traject Missie/visie & Beleid. Ook interesse om je missie, visie en (hoog)begaafdheidsbeleid tegen het licht te houden? Neem dan contact op met Lineke van Tricht.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief