Skip to main content

Bureau Talent bestaat 15 jaar!

Op een donderdagavond in november reed ik (Lineke van Tricht) van mijn werk in Amstelveen terug naar Leiden. Het was donker, miezerde en ik stond weer eens bij Schiphol in de file. Al een tijdje borrelde het in mijn hoofd. Ik was gefascineerd door het verschijnsel hoogbegaafdheid en ik wilde heel graag los. Los van het vaste ritme dat hoort bij een schooljaar en los van een leidinggevende.

Tijdens die rit op die donkere novemberdag werd mij opeens duidelijk wat ik wilde: ik wilde voor mezelf beginnen, me richten op hoogbegaafdheid in het voortgezet onderwijs. Ik vond dat er weinig interessant verrijkingsmateriaal was voor die groep en dat er weinig expertise was in scholen. Ik kwam thuis en vertelde mijn man, die stond te koken, wat ik bedacht had. Hij zei meteen: ‘Als je dat wil, moet je dat doen’. En zo is het gekomen.

In 2023 bestaat Bureau Talent 15 jaar en inmiddels werk ik niet meer in mijn eentje vanuit de studeerkamer, maar vormen we een team van 10 mensen! We hebben niet alleen uitdagende Talentprojecten, maar begeleiden ook leerlingen, trainen leraren en doen projecten rondom cognitief talent. Met veel trots en vreugde vieren we ons 15-jarig bestaan in 2023 met al onze partners. Hoe we dat gaan doen? De plannen liggen er en daarover hoor je gauw meer.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief