Skip to main content

Reminder: Meld je aan voor de Week van de Hoogbegaafdheid

Dit jaar vindt de Week van de Hoogbegaafdheid plaats van 4 tot en met 12 maart. Bureau Talent organiseert twee webinars en jij bent natuurlijk van harte uitgenodigd!

Hieronder lees je meer informatie over onze webinars tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid. Deelnemen aan een of beide webinars? Laat dit dan weten in een mail aan info@bureautalent.nl.

Webinar Gelijke Kansen - Maandag 6 maart, 15:30-16:30 uur

Bureau Talent maakt zich al een aantal jaren druk over gelijke kansen in het begaafdenonderwijs. Een praktische bijdrage leveren we sinds we het Erasmus+ project CEOS leiden. Dat project leverde inzichten op in het signaleren van begaafdheid en een lesprogramma academische taal. Vorig schooljaar zijn we samen met het Rijswijks Lyceum/Van Vredenburch College gestart met de voorbereiding van een academische werkplaats die in september 2022 van start is gegaan. In de werkplaats bestuderen we hoe verwachtingen bijdragen aan de kansen van leerlingen. Het promotieonderzoek van onze directeur, Lineke van Tricht, gaat over de motivatie van begaafde leerlingen uit gezinnen met een lage sociaaleconomische status. In de Week van de Hoogbegaafdheid vertelt Lineke van Tricht in een webinar over de vorderingen die we in samenwerking met partners maakten, de projecten waaraan we momenteel werken, en de inzichten die we opgedaan hebben.

 

Kick-off Talentprojecten - Dinsdag 7 maart, 15:00-16:00 uur

In de Talentprojecten kick-off tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid krijg je meer inzicht over hoe je online verrijkingsmateriaal kunt inzetten om jouw (hoog)begaafde leerlingen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun talenten. Naast een uitleg over compacten en verrijken en een praktische demonstratie van het Talentprojectensysteem Educourse, krijg je de kans al jouw vragen over verrijking en Talentprojecten te stellen aan onze Talentprojecten-coördinator Suzanne Oskam.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief