Skip to main content

Good Practice Day

Het Samenwerkingsverband Hoogeveen/Meppel/Steenwijk organiseerde op 11 april 2023 een Good Practice Day en Bureau Talent was erbij. Op deze dag kwamen de leerlingen uit de HB groepen van drie scholen bijeen voor een gezamenlijk programma.

De leerlingen uit klas 1, 2 of 3 namen samen met hun leraren en ouders deel aan het programma dat bestond uit een lezing, escaperooms en gezellige activiteiten. Lineke van Tricht mocht de aftrap doen in de vorm van een interactieve lezing. De lezing ging over het (niet) herkennen van hoogbegaafdheid bij bepaalde groepen leerlingen. We discussieerden over stellingen als ‘Intelligentie kun je leren’  en ‘Als je thuis niet gesteund wordt, kan je niet herkend worden als hoogbegaafd’.

Na een theoretische inleiding gingen de deelnemers in groepjes nadenken over de vraag waarom sommige hoogbegaafde leerlingen niet herkend worden. Vervolgens bespraken we mogelijke oplossingen, zoals anders testen, leraren informeren over hoogbegaafdheid én over impliciete vooroordelen en ouders informeren over hoogbegaafdheid. De boodschap om mee te nemen was: Wees een talent scout. Kijk eens beter naar een jongere van wie jij nooit gedacht hebt dat hij/zij hoogbegaafd is.

 

IMG 9690

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief