Skip to main content

Reminder: Talentprojectenfestival en Onderwereldbekercompetitie

De deadline voor de Onderwereldbekercompetitie nadert! Leerlingen hebben nog tot woensdag 1 juni 2023 om hun Onderwereldbrief in te sturen om kans te maken op de felbegeerde Onderwereldbeker, die tijdens ons Talentprojectenfestival op 15 juni uitgereikt zal worden.

Hieronder nog eens de opdracht (zie ook hier):

Tantalus schrijft een brief aan Sisyphus om hem ervan te overtuigen dat hij een grotere schurk is dan Sisyphus. Hij is dus eigenlijk trots op wat hij heeft gedaan. Sisyphus laat dat niet op zich zitten. Hij schrijft terug waarom hij de allerslechtste is. Ook stelt hij voor om Hades te laten beoordelen wie van hen tweeën de grootste schurk is. De winnaar krijgt de “Onderwereldbeker” waarmee hij een jaar lang wekelijks een avondje vrij krijgt van de zware beproevingen.

Wil je jouw leerlingen die dit schooljaar aan het Talentproject Onderwereld hebben gewerkt vragen of zij het leuk vinden om hun brief in te zenden? De winnaar ontvangt de Onderwereldbeker (en eeuwige roem). Alle deelnemers worden bovendien in het zonnetje gezet met een certificaat. Het is dus een mooie kans voor jouw leerlingen om hun talenten te laten schitteren en erkenning te krijgen voor hun inspanningen.

Bureau Talent nodigt jou, jouw leerlingen, en jouw collega’s van harte uit om (online) deel  te nemen aan het Talentprojectenfestival, ter ere van ons 15-jarige bestaan. Het is een unieke gelegenheid om inspiratie op te doen en ervaringen uit te wisselen met andere scholen die werken met Talentprojecten. Aanmelden kan bij info@bureautalent.nl.

We hopen jullie op 15 juni te zien!

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief