Skip to main content

Onderzoek(en) in de Academische Werkplaats

Op dinsdag 14 november kwam de academische werkplaats van het Rijswijks Lyceum/Van Vredenburch College weer bijeen.

Deze keer was één van onze hoogleraren, Eddie Denessen, aanwezig om ons te helpen bij de opzet van de onderzoeken. Daarnaast hadden we ander hoog bezoek, namelijk een leerling uit 6 Vwo die haar profielwerkstuk doet over het uitdagender maken van de lessen op haar eigen school. Ze presenteerde haar onderzoeksidee en kreeg van de leden van de werkplaats feedback.

Naast het onderzoek van de leerling, richt één van de onderzoeken richt zich op het programma Woordenboost. Dat programma komt voort uit ons vorige Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School en wordt ingezet om de academische taalvaardigheid van de leerlingen te verbeteren. We gaan onderzoeken of leerlingen daadwerkelijk baat hebben bij deze lessen. Dus: verbeteren hun schoolresultaten?

Daarnaast start het onderzoek naar de verwachtingen van leraren. Dit gebeurt door opnames te maken van lessen én het bespreken van de klas met een van de leden van de werkplaats. Aan de hand van de opnames en gesprekken wordt bekeken in hoeverre leraren hoge of lage verwachtingen hebben van hun leerlingen.

Door deze onderzoeken wil de school de kwaliteit van onderwijs verbeteren en de kansen op schoolsucces van de leerlingen vergroten. Wil je meer weten? Neem contact op met Lineke van Tricht: lineke@bureautalent.nl

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief