Aandacht voor talent en betekenisvol leren, ook nu?

Aandacht voor talent en betekenisvol leren, ook nu?

‍Jouw update over talentontwikkeling - mei 2020

Hoe laat je talent van (hoog)begaafde jongeren van 10-18 jaar tot bloei komen? Bureau Talent biedt expertise, training en begeleiding op maat, online en offline. 


Lineke van Tricht: "Ontwikkeling in plaats van onderwijsachterstand"

In haar blog "Ontwikkeling in plaats van onderwijsachterstand" gaat onze directeur Lineke van Tricht in op wat in haar ogen centraal staat in het onderwijs: de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Lineke: 'Juist deze cognitieve talenten hebben we nu en in de toekomst hard nodig om crises zoals de huidige het hoofd te bieden.' 


Begeleiding en trainingen gaan online door

Bureau Talent heeft de afgelopen maanden vanzelfsprekend de richtlijnen vanuit de overheid gevolgd. Onze begeleidingen gaan door via videogesprekken en onze trainingen zijn aangepast op de online-omgeving. We overleggen met elke opdrachtgever over

specifieke wensen. Op maat, interactief en innovatief zoals je van ons gewenst bent. Het kernteam zelf werkt ook op afstand. Lineke is op kantoor, Akke en Suzanne werken vanuit thuis. Via Ms Teams houden wij met elkaar contact en blijven korte lijntjes houden. 


Gratis interactieve kennissessies afstandsonderwijs

 

Scholen in het voortgezet onderwijs zijn dicht. Schoolleiding, leraren en leerlingen zijn met elkaar op zoek naar nieuwe vormen om het leren te blijven faciliteren en stimuleren. Bureau Talent organiseert wekelijks gratis interactieve kennissessies over het online blijven uitdagen van (hoog)begaafde leerlingen.  In onze sessies vinden goede gesprekken plaats over technologie, de relatie leraar-leerling en de eigen uitdagingen van begeleiders. Ook zoomen we in op:

  • Waarom juist nu ook aandacht voor talent
  • Waarom verrijking ook nu belangrijk is
  • Theorie over en demonstratie van onze Talentprojecten

 

Nieuwe data vind je op onze website.

Tips voor Talentprojecten?

Onze Talentprojecten worden jaarlijks gereviseerd. Suggesties van leerlingen en leraren worden verwerkt in de projecten voor het nieuwe schooljaar. Werk je met projecten en heb je een tip? Aarzel dan niet ons te mailen. Binnenkort nemen we zelf contact op en hopen in een persoonlijk gesprek de specifieke situatie van jouw school en leerlingen te bespreken. Jouw aanspreekpunt: Akke.

Laat je blijven inspireren: Volg ons op sociale media

‍LinkedIn, Facebook en Twitter, Bureau Talent vind je op al deze kanalen. Volg ons om op de hoogte te blijven van onze projecten en geïnspireerd te worden over (hoog)begaafdheid in het voortgezet onderwijs.


Bureau Talent blijft groeien

Sinds begin maart staan twee nieuwe collega’s voor je klaar. Suzanne Oskam komt het team versterken als duizendpoot administratie, communicatie en algemene ondersteuning. Met een achtergrond in onder andere media studies staat Suzanne vol enthousiasme klaar om Bureau Talent online haar vleugels te laten uitslaan.

Dick van Hennik brengt, als voormalig schoolleider en voorzitter van de Begaafdheidsprofielscholen een ruime onderwijservaring mee die hij zal inzetten om leerlingen te begeleiden, waarbij hij gebruikmaakt van filosofische gesprekstechnieken.


Middelstegracht 87f

2312 TT Leiden
Nederland


‍+31 71 7850850

info@bureautalent.nl

www.bureautalent.nl

Hoe laat je talent van (hoog)begaafde jongeren van 10-18 jaar tot bloei komen is een vraag die jou bezighoudt. Van aangepast lesmateriaal tot beleidsvorming kan Bureau Talent jou met haar expertise, training en begeleiding adviseren en ondersteunen. Wij combineren wetenschappelijke inzichten met praktijkkennis. We differentiëren, geloven niet in standaardoplossingen en werken op maat met groepen en individuen. Iedere jongere, leerling, ouder, school en organisatie is tenslotte uniek. Wij werken online en op locatie.

Als je onze update niet meer wil ontvangen, kan je je hier afmelden .