Skip to main content

Scholen en leerlingen verdienen maatwerk

Scholen en leerlingen verdienen maatwerk

‍Jouw update over talentontwikkeling - juni 2020

Hoe laat je talent van (hoog)begaafde jongeren van 10-18 jaar tot bloei komen? Bureau Talent biedt expertise, training en begeleiding op maat, online en offline. 


Scholen weer open: blij of somber?

Sinds deze week zijn de scholen van het voortgezet onderwijs weer (gedeeltelijk) open. Scholen hebben veel ruimte gekregen voor een eigen invulling. Contacten met zowel scholen als onze begeleiders bevestigen ons beeld dat juist ook in deze tijd maatwerk het sleutelwoord is in het contact met leerlingen. We vinden verschillende reacties bij onze leerlingen die we in een aantal reflectievragen vervat hebben.

 

Deel je kennis en denk mee over betekenisvol leren

Bureau Talent gaat tot het einde van het schooljaar door met haar gratis online kennissessies over talentontwikkeling. Daarnaast zal de denksessie 'Betekenisvol leren' tweewekelijks plaatsvinden. In deze sessie denkt Lineke samen met de deelnemers voort op de vraag 'Hoe geven we betekenisvol leren vorm voor (hoog)begaafde leerlingen in het voortgezet onderwijs?' Ook wordt er doorgedacht over de expliciete oproep van Rutte aan jongeren om mee te denken. Dat was een cadeau voor iedereen in het onderwijs die hecht aan betekenisvol leren.

Begeleiders breiden werkwijze uit

Onze begeleiders met een docentenrol kijken ernaar uit hun leerlingen weer in het schoolgebouw te ontmoeten. Hun praktische invulling van de begeleidingen is verruimd de afgelopen periode. Er is geëxperimenteerd met intensiteit en frequentie. Zo hebben meerdaagse check-ins via beeldbellen hun waarde bewezen naast de langere begeleidingen. Bureau Talent blijft deze mogelijkheid als vast aanbod in haar portfolio aanbieden. Fysieke afstanden vormen dan ook geen belemmering meer om leerlingen te begeleiden. Wil je meer weten over onze individuele begeleiding? Neem dan contact op met Suzanne.


Verrijk snel en eenvoudig

Verrijken van het lesmateriaal van (hoog)begaafde leerlingen is van essentieel belang voor hun ontwikkeling. Door hun honger naar kennis te stillen, (denk)vaardigheden te ontwikkelen, waardevolle interesses te ontwikkelen en te ontdekken dat ze nog niet alles weten, leggen we een noodzakelijke basis om in het hoger onderwijs en zelfs verdere leven succesvol en gelukkig te zijn. Ook voorkomen we motivatieproblemen en de valkuil van onderpresteren.

Eenvoudig gezegd natuurlijk, maar hoe doe je dat nu als school? Hoe maak je het passend bij de missie/visie van je school? En is de werkdruk van leraren al niet hoog genoeg? Met een praktische training van Bureau Talent ben je snel op weg. Ook kunnen wij de dagelijkse begeleiding van de leerling bij zijn verrijkingswerk desgewenst op ons nemen. Interesse? We komen graag bij je langs, online of op 1,5 meter. Stuur een mail naar info@bureautalent.nl.


Laat je blijvend inspireren: Volg ons op sociale media

‍LinkedIn, Facebook en Twitter, Bureau Talent vind je op al deze kanalen. Volg ons om op de hoogte te blijven van onze projecten en geïnspireerd te worden over (hoog)begaafdheid in het voortgezet onderwijs.


Middelstegracht 87f

2312 TT Leiden
Nederland


‍+31 71 7850850

info@bureautalent.nl

www.bureautalent.nl

Als je onze update niet meer wil ontvangen, kan je je hier afmelden.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief