Skip to main content

Vol inspiratie de zomervakantie in

Vol inspiratie de zomervakantie in

‍Jouw update over talentontwikkeling - juli 2020

Hoe laat je talent van (hoog)begaafde jongeren van 10-18 jaar tot bloei komen? Bureau Talent biedt expertise, training en begeleiding op maat, online en offline.


Houd oog voor alle dimensies van betekenisvol leren

Betekenisvol leren heeft meerdere in elkaar grijpende dimensies: vanuit de leerling, vanuit de leraar en vanuit de maatschappij. ‍De leerling wil weten wat leerstof te maken heeft met het echte leven, de maatschappij verwacht van de school het voorbereiden van jonge mensen op hun rol in de toekomstige maatschappij. En de leraar kan de intermediair zijn die met leerlingen de link tussen de lesstof en de wereld onderzoekt. Dit schrijft Lineke in haar nieuwste blog.

 

 

Bureau Talent blikt terug …

In 2019-2020

 

… en vooruit naar het nieuwe schooljaar 2020-2021

Een tipje van de sluier? Bureau Talent

  • ontwikkelt een Train de trainer rond Onderwijs op maat.
  • leidt voor het derde jaar het project Creating Equal Opportunities. In onze volgende nieuwsbrief besteden we uitgebreid aandacht aan dit project dat de kansengelijkheid van jongeren bevordert.
  • creëert voor haar Talentprojecten extra modaliteiten
  • is dankbaar dat haar agenda zich al met een mooie opdrachten vult …

We wensen je een fijne zomer

Na het bijzondere tweede kwartaal van 2020 waarin we met zijn allen vele nieuwe uitdagingen het hoofd hebben geboden, hebben velen wellicht behoefte aan het oude vertrouwde vakantiegevoel. Wat zijn jouw plannen? Vertoef je graag met een glas fris en een spannend boek in een comfortabele stoel in de tuin of ga je liever een stukje fietsen, zonnebril op en de wind in de haren? Wat je ook gaat doen, Bureau Talent wenst je een fijne zomer en we ontmoeten je graag weer na de vakantie!

 

Zelf zijn wij van 20 juli tot en met 12 augustus de batterijen aan het opladen. Vanaf 13 augustus staan we weer voor je klaar om samen (hoog)begaafde leerlingen de juiste begeleiding te geven voor een succesvol nieuw schooljaar.

 

 


Talentprojecten: nieuwe modaliteiten

Onder de naam Talentprojecten ontwikkelt Bureau Talent kant-en-klaar verrijkingsmateriaal. Met de zomer in zicht sluiten we de toegang op 20 juli en werken we aan de revisie van alle projecten. Dit betekent dat we niet-werkende links vervangen en taalonjuistheden corrigeren. Ook ontwikkelen we nieuwe plannen om de impact van de projecten te verhogen. Zo krijgen leerlingen de mogelijkheid om samen met ons van hun project een Talentproject te maken, stellen we een overzicht samen over de grootte van de projecten en kunnen scholen de communicatie/begeleiding aan ons uitbesteden.

 

Interesse? Bel/mail met Suzanne of Akke. Zij vertellen je er met plezier alles over.

 


Serge Hubers versterkt Bureau Talent

Bureau Talent richt zich met haar individuele begeleiding op heel Nederland. We zijn dan ook blij met de versterking in Noord-Brabant in de persoon van Serge Hubers. Serge: ‘Ik help leerlingen graag om grip te krijgen op hun eigen leerproces waardoor ze zich op een prettige manier verder kunnen ontwikkelen. Daarbij maak ik gebruik van de kennis en ervaring die ik gedurende ruim tien jaar als docent en afdelingsleider in het voortgezet onderwijs heb opgedaan. Ook komt wat ik in de ECHA-opleiding (2014) heb geleerd goed van pas. Vanuit de kennis van mijn werk als beleidsadviseur in het HBO kan ik jongeren al een doorkijkje geven naar het hoger onderwijs. Ik ben blij dat ik bij Bureau Talent de kans krijg individueel met jonge talenten aan de slag te gaan! Dat aspect van mijn werk zou ik niet willen missen.’


Laat je blijvend inspireren: Volg ons op sociale media

‍LinkedIn, Facebook en Twitter, Bureau Talent vind je op al deze kanalen. Volg ons om op de hoogte te blijven van onze projecten en geïnspireerd te worden over (hoog)begaafdheid in het voortgezet onderwijs.


Middelstegracht 87f

2312 TT Leiden
Nederland


‍+31 71 7850850

info@bureautalent.nl

www.bureautalent.nl

Als je onze update niet meer wil ontvangen, kan je je hier afmelden .

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief