Erasmus+

Bureau Talent heeft meegewerkt aan twee Erasmus+ programma’s.

In 2016 startten we met het programma European Citizenship and 21st Century Skills. In dit project leidden wij bijeenkomsten waarin docenten de lessen voor dit project ontwikkelden. We werkten via de ontwerpmethode Design Thinking.

Van 2015 tot en met 2018 werkten we mee aan het Erasmus+ programma Talent Education. Dit project was gericht op een heel brede doelgroep: van peuters t/m 5 Vwo-ers. Wij trainden leraren PO en VO in de methode Design Thinking, zodat zij deze methode zelf konden gaan gebruiken met getalenteerde leerlingen. Eindproduct is een Teacher Toolkit waarin verschillende methoden en uitgewerkte lessen te vinden zijn.

Sinds schooljaar 2018/2019 is Bureau Talent projectleider van het nieuwe Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School. Samen met internationale partners richten we ons op het vinden van cognitief talent onder groepen leerlingen waar dit nu nog niet goed lukt. Uit onderzoek blijkt dat kinderen van ouders van niet-Westerse achtergrond en kinderen van laagopgeleide ouders minder goed herkend worden als cognitief talent. Wij vinden het belangrijk om het talent in deze groepen wel te vinden en om te zorgen dat ook deze jongeren de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen.

Door het aanreiken van academische woordenschat willen we de kansen van deze leerlingen vergroten om succesvol een academische studie af te ronden.

Voor meer informatie over Erasmus+ ga je naar www.erasmusplus.nl

Wil je meer weten?

Bel of mail met Lineke van Tricht
U heeft geen naam ingevuld
U heeft geen telefoonnummer ingevuld

pijllinksom
Lineke van Tricht

eigenaar/directeur
071 - 78 50 850
06 - 30 87 09 47
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)
Op de hoogte blijven? Ontvang onze nieuwsbrief
Volg ons

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
071-7850850
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Bureau Talent werkt samen met of is aangesloten bij de volgende organisaties:

Copyright Bureau Talent 2018
privacyverklaring
klachtenprocedure