Wat doet Bureau Talent nog meer?

Bureau Talent leidt en is betrokken bij diverse projecten en samenwerkingsverbanden op het gebied van talentontwikkeling:

De Leidse Aanpak voor Talentontwikkeling

De Leidse Aanpak is een samenwerking van ruimte 50 partners in en om Leiden. Doel is om de talenten van kinderen/jongeren van 0 – 24 jaar te herkennen en verder te ontwikkelen. We doen dat door partners met elkaar te verbinden, te inspireren en ondersteunen. Meer informatie vind je hier

EDventure

EDventure is een branchevereniging van adviesbureaus voor onderwijs en jeugdhulp. Lidmaatschap bij EDventure maakt samenwerking met andere onderwijsexperts toegankelijker. Daarnaast is EDventure gesprekspartner van overheden en onderwijsvertegenwoordigers zoals de VO-raad. Meer over EDventure vind je hier.

OCW-subsidie onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen

De samenwerkingsverbanden voor PO en VO in Leiden hebben subsidie aangevraagd voor het verbeteren van het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. Bureau Talent heeft een leidende en adviserende rol genomen in het proces van de aanvraag en zal de uitvoering de komende jaren gaan leiden.

Onze Europese netwerken en projecten

ECHA

ECHA staat voor European Council for High Ability. In verschillende Europese landen is het mogelijk om de opleiding tot ECHA-specialist in Gifted Education te volgen. De studie is een wetenschappelijk verantwoorde verdieping op het gebied van hoogbegaafdheid en talentontwikkeling. De ECHA-specialists in Nederland hebben zich verenigd in de ECHA-vereniging. Op Europees niveau wordt tweejaarlijks een ECHA-conferentie georganiseerd. Meer informatie over ECHA vind je hier.

Erasmus+

Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. De gedachte erachter is dat mensen zich voortdurend kunnen ontwikkelen door onderwijs, opleidingen en niet-formeel leren. De educatieve opbrengst van Erasmus+ bestaat uit kennis of vaardigheden die uiteindelijk de Europese economie sterker maken. Europa moet slimmer worden om een aantrekkelijke kenniseconomie te zijn en te blijven. Lees hier meer over Erasmus+.

Creating Equal Opportunities at School

Creating Equal Opportunities at School (CEOS) is een Europees Erasmus+ project. Doel van dit project is om het verborgen cognitief talent van leerlingen uit minder bevoorrechte situaties te ontdekken en verder te ontwikkelen. Op deze manier willen we hun kansen in het hoger onderwijs verbeteren. Het ontdekken van dit talent doen we door een deels non-verbale intelligentietest te gebruiken. Vervolgens bieden we de geselecteerde leerlingen een programma gericht op academische taal.

Wil je meer weten?

Bel of mail naar Lineke van Tricht
U heeft geen naam ingevuld
U heeft geen telefoonnummer ingevuld

pijllinksom
Lineke van Tricht

eigenaar/directeur
071 - 78 50 850
06 - 30 87 09 47

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief


Copyright Bureau Talent