Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Talentontwikkeling doen we samen!

Talentontwikkeling doen we samen!

‍Jouw update over talentontwikkeling

Mei 2024

Hoe laat je talent van (hoog)begaafde jongeren van 10-18 jaar tot bloei komen? Bureau Talent biedt expertise, training en begeleiding op maat, online en offline.


Interview met Andries Rhebergen

 

"Interesse en nieuwsgierigheid zijn emoties, en het verschilt per persoon waarvan en hoe deze aangewakkerd worden."

 

Dit keer staat de nieuwsbrief van Bureau Talent in het teken van samenwerking. In dat kader hebben wij een interview gehouden met een van onze samenwerkingspartners: Andries Rhebergen, docent bij de Hogeschool Leiden en kartrekker van de zichtlijn talentontwikkeling bij het LEF.

Het LEF, een onderwijsnetwerk met een vast kernteam en een vaste locatie, is een plek waar beweging wordt gecreëerd binnen het onderwijssysteem en waar langzaam maar zeker bewustzijn over onderwijs wordt vergroot. Andries, die binnen het LEF aanstuurt op het gebied van talentontwikkeling, legt uit dat het LEF zich richt op verschillende zichtlijnen, waaronder talentontwikkeling, anders organiseren, onderwijs en ondernemerschap, en onderwijs carrière.

Met een dynamische aanpak wordt er bij het LEF ingespeeld op relevante en actuele thema's, zoals het lerarentekort en vragen over onderwijs en zorg. Een sterk netwerk van partners levert verkenners die bij het LEF input ophalen en meenemen naar hun partnerorganisatie. Op die manier kan het LEF kennis verspreiden en laten doorsijpelen naar scholen en organisaties om hiermee beweging te creëren.

 

Lees de rest van het interview op onze website.


Introducing our Erasmus+ partners

As a partner of the Erasmus+ project Equity in Gifted Education (EGE), Bureau Talent is proud to present the partners we cooperate with. The Equity in Gifted Education project focuses on three themes:

 

1)      identifying cognitive talent

2)      academic language

3)      parent participation

 

Every partner in the project has their own expertise. Bureau Talent’s role is leading the workpackage on academic language. We have experience in developing lessons on academic language and led the former Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School (CEOS). Below we proudly present our partners.

 

The core of the consortium of EGE is the same as our former CEOS project: Stichting VO Haaglanden in The Hague (Netherlands) and Thomas More University of Applied Sciences (TM) in Antwerp (Belgium). Our new partners are Dublin City University in Dublin (Ireland) and Heimerer College in Pristina (Kosovo).

 

You can read the introductions for our Erasmus+ partners on our English website.

 

Bestel je Talentprojecten vooruit voor volgend schooljaar

Heb je al nagedacht over verrijkingsmateriaal voor volgend schooljaar? Bureau Talent biedt de mogelijkheid om onze Talentprojecten vooruit te bestellen tegen het huidige tarief.

Als je voor 15 juli bestelt, profiteer je van onze huidige tarieven en verzeker je jezelf ervan dat je na de zomer direct aan de slag kunt met de Talentprojecten. Men zegt niet voor niets: een goede voorbereiding is het halve werk!

Vooruitbestellen is eenvoudig. Stuur simpelweg een mail met jouw bestelling voor 15 juli en je ontvangt na de zomervakantie de bestelde Talentprojecten. Wil je meer weten of direct een bestelling plaatsen? Neem dan contact op met Suzanne Oskam.

Hoogbegaafdheid op het Neurodiversiteitsweekend

Kom je ook naar onze avond voor (hoog)begaafden tijdens het Neurodiversiteitsweekend? Op vrijdagavond 14 juni komen we om 19:30 uur samen bij Het LEF (Leiden Education Fieldlab). Doe gezellig mee, ontmoet gelijkgestemden, en laat je cognitieve en creatieve talenten zien! We hebben verschillende belangrijke vraagstukken en kunstzinnige opdrachten verzonnen om je tanden in te zetten.
 
Eerder die vrijdag is Bureau Talent ook te vinden bij de feestelijke opening van het weekend van 13:00 - 15:00 uur bij het Stadhuis in Leiden. Er zijn dan tafelgesprekken met lokale politici over onder andere het onderwerp hoogbegaafdheid en Bureau Talent is natuurlijk van de partij.
 
Tot slot is er een prachtige tentoonstelling te zien tijdens het weekend, gemaakt door een neurodiverse groep kunstenaars die de afgelopen maand samen is gekomen in neurodiversiteitsworkshops. Ze geven je een kijkje in hun bijzondere breinen door middel van creatieve expressie in mixed media kunst, kunst gemaakt van natuurmaterialen, en fotografie. 
 
Ben jij er ook bij? Voor meer informatie over het Neurodiversiteitsweekend, bezoek deze website of, voor vragen over de avond voor (hoog)begaafden, neem contact op met Suzanne Oskam
 


Middelstegracht 87f

2312 TT Leiden
Nederland


‍+31 71 7850850

info@bureautalent.nl

www.bureautalent.nl

instagram

Als je onze update niet meer wil ontvangen, kan je je hier afmelden .