Samenwerkingsspecial: Werk jij straks ook met ons samen?

Samenwerkingsspecial: Werk jij straks ook met ons samen?

‍Jouw update over talentontwikkeling

December 2021

Hoe laat je talent van (hoog)begaafde jongeren van 10-18 jaar tot bloei komen? Bureau Talent biedt expertise, training en begeleiding op maat, online en offline.


Amsterdamse scholen en Bureau Talent werken samen

Sinds dit schooljaar is in Amsterdam een bijzondere samenwerking tussen scholen ontstaan, waarin Bureau Talent een steentje mag bijdragen. Om een aanvullend beleid, gericht op leerlingen met risico op uitvallen/thuiszitten, goed uit te kunnen voeren, traint Bureau Talent dit en volgend schooljaar coaches. De school kwam met het idee om hierin samen te werken met een aantal collega-scholen in Amsterdam. En dat is gelukt! Op deze manier leren de scholen van elkaar en kunnen zij straks gezamenlijk deze doelgroep goed opvangen.

 

Wil je meer weten? Lees verder op onze website of mail naar Lineke van Tricht.

 


Opstarten met de Talentprojecten: Zo doen we dat

Op dinsdag 2 november kwamen ruim tien scholen online samen om wegwijs te worden in onze Talentprojecten. Onze medewerker Suzanne Oskam gaf een demonstratie van het Talentprojectensysteem in Educourse en beantwoordde de vragen van nieuwe en meer ervaren gebruikers. Sommige docenten hadden al eerder leerlingen begeleid bij de Talentprojecten, terwijl anderen pas net dit schooljaar beginnen. Deze diverse mix van deelnemers zorgde voor een dynamische bijeenkomst waarin deelnemers ook veel van elkaar konden opsteken en zich laten inspireren door nieuwe inzichten. Je leest meer over de bijeenkomst op onze website.


Ook interesse om Talentprojecten te begeleiden op jouw school? Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Of wil jij graag aansluiten bij de volgende kick-off op donderdag 20 januari 2022 om 15:00 uur? Neem dan contact op met Suzanne Oskam.

 


Woordenboost: Meld je aan voor de informatiebijeenkomsten

Een goede opleiding is essentieel voor de ontwikkeling van je talenten. Woordenschat-ontwikkeling is van enorm belang voor de talentontwikkeling van jongeren en kinderen. Daarom zijn Bureau Talent en WebEdu, naar aanleiding van het Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School, samen aan de slag gegaan om een lesmethode te ontwikkelen ter verbetering van de academische woordenschat.

 

Lees meer over Woordenboost op onze website. Wil je meer weten over het belang van woordenschat en hoe je Woordenboost kunt gebruiken op jouw school? Meld je aan voor één van de online informatiebijeenkomsten op https://www.woordenboost.nl/bijeenkomsten.

Leerlingen zoeken begeleiders

(Hoog)begaafdheid betekent niet vanzelfsprekend dat het schoolwerk een leerling gemakkelijk afgaat. Ook (hoog)begaafde leerlingen hebben passende ondersteuning nodig. Daarom biedt Bureau Talent individuele begeleiding, en steeds meer leerlingen en hun ouders weten ons hiervoor te vinden. Om ook deze nieuwe leerlingen de begeleiding te kunnen bieden die zij nodig hebben, zoekt Bureau Talent naar extra leerlingenbegeleiders om ons team te versterken. Word jij onze nieuwe freelancer?

 

Ben jij (ECHA-)specialist (i.o.), heb je ervaring in het voortgezet onderwijs en krijg je energie van het begeleiden van (hoog)begaafde leerlingen? Ben je flexibel en staat kwaliteit hoog in je vaandel? Houd je zelf ook van bijleren? Dan gaan we graag met jou in gesprek over een rol als freelance begeleider voor leerlingen van 10-18 jaar bij Bureau Talent. Stuur jouw motivatie naar info@bureautalent.nl.

Eindfilm CEOS project

Geïnteresseerd in kansengelijkheid? Je hebt het wellicht in de afgelopen maanden al een paar keer voorbij zien komen op onze kanalen: het Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School. Na een meerjarig onderzoeksprogramma ter verbetering van de onderwijskansen van jongeren met een lage sociaal-economische status door te werken aan academische taalvaardigheid, konden wij onze eindresultaten afgelopen september met veel trots presenteren op het hybride symposium online en in Antwerpen. Heb je het symposium gemist maar zou je wel graag meer willen weten over CEOS? Bekijk dan onze eindfilm op ons YouTube-kanaal. Vergeet niet om te 'liken' en te 'subscriben' voor meer videocontent van Bureau Talent.




Middelstegracht 87f

2312 TT Leiden
Nederland


‍+31 71 7850850

info@bureautalent.nl

www.bureautalent.nl

Als je onze update niet meer wil ontvangen, kan je je hier afmelden .