Skip to main content

Amsterdamse scholen en Bureau Talent werken samen

Sinds dit schooljaar is in Amsterdam een bijzondere samenwerking tussen scholen ontstaan, waarin Bureau Talent een steentje mag bijdragen.

Het begon er vorig jaar mee dat wij één van de scholen ondersteunden bij hoogbegaafde leerlingen die thuis zaten of dreigden uit te vallen. Het opmerkelijke was dat deze school al verschillende voorzieningen had voor hoogbegaafde leerlingen, zoals compacten en verrijken, verbreden, versnellen. Voor een kleine groep hoogbegaafde leerlingen waren de bestaande voorzieningen dus blijkbaar niet voldoende.

Om deze leerlingen toch weer op de rit te krijgen, kwam onze begeleider Dick wekelijks op de school. Hij voerde gesprekken met de leerlingen en met mentoren, begeleidde de leerlingen zelf of koppelde hen aan onze begeleider Serge, en besprak met de schoolleiding welke faciliteiten deze leerlingen nodig hebben. Het leidde tot aanvullende beleid, gericht op leerlingen met risico op uitvallen/thuiszitten.

Om dit aanvullende beleid goed uit te kunnen voeren, traint Bureau Talent dit en volgend schooljaar coaches. De school kwam met het idee om hierin samen te werken met een aantal collega-scholen in Amsterdam. En dat is gelukt! Begin oktober vond de kick-off plaats van het project en op 11 oktober startte de scholing waarbij vijf scholen samenwerken, inclusief een school voor VSO. Inmiddels heeft ook de eerste intervisiebijeenkomst plaatsgevonden waarin in gemengde groepjes een casus werd besproken. Op deze manier leren de scholen van elkaar en kunnen zij straks gezamenlijk deze doelgroep goed opvangen.

Wil je meer weten? Mail naar lineke@bureautalent.nl.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief