Skip to main content

Leervaardigheden

Bureau Talent biedt verschillende materialen op het gebied van leervaardigheden:

Leervaardighedenspel

Het Leervaardighedenspel is ontwikkeld door Joost de Maaré en leerlingen van de USG. Het Leervaardighedenspel helpt bij het in kaart brengen van sterke vaardigheden en vaardigheden waar nog ruimte voor verbetering is. Kijk in onze webshop voor meer informatie.

Werkboek Leervaardigheden

Bij het leervaardighedenspel heeft Bureau Talent het Werkboek Leervaardigheden ontwikkeld. Dit bevat kopieerbare werkbladen die jongeren helpen om verschillende vaardigheden te oefenen.

Werkboekjes

Bureau Talent heeft de werkboekjes Mindmappen en Snellezen ontwikkeld en geeft daarnaast informatieboekjes uit van Jan van Os. Deze boekjes zijn steeds een aspectenverzameling rond een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld: Intelligent Gedrag; Denken & Leren. Ga voor de hele serie naar de webshop.

Referentie

'Snellezen is een overzichtelijk boekje, niet te uitgebreid en geeft leuke voorinformatie. De stappen die aangegeven worden, zijn duidelijk. Ik heb gemerkt dat het voor de leerling een leuke ontdekking is van: hoe snel lees ik eigenlijk. Tijd opnemen met de stopwatch triggert echt.

Mindmappen: dit boekje is overzichtelijk, een leuk formaat, niet te dik en niet teveel tekst. De achtergrond van de Mindmap wordt verteld, de handleiding is duidelijk. De voorbeelden die gegeven worden geven inzicht hoe de mindmap werkt. Ook wordt aangegeven voor welke onderdelen je de mindmap kunt gebruiken.

Ik vind beide boekjes een aanrader voor zowel begeleiding als het gebruik ervan door de leerling zelf. Ik denk wel dat enkele bijeenkomsten waarbij de strategieën worden behandeld, heel zinvol zijn, daarna kunnen de leerlingen zelfstandig aan de slag.'

Mia Frumau
Slimwinkeltje

Wil je meer weten?

Bel of mail naar Lineke van Tricht. Of vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen contact met jou op.

U heeft geen naam ingevuld
U heeft geen telefoonnummer ingevuld
Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief