Skip to main content

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Hoe laat je talent van (hoog)begaafde jongeren van 10-18 jaar tot bloei komen is een vraag die jou bezighoudt. Van aangepast lesmateriaal tot beleidsvorming kan Bureau Talent jou met haar expertise, training en begeleiding adviseren en ondersteunen. Wij combineren wetenschappelijke inzichten met praktijkkennis. We differentiëren, geloven niet in standaardoplossingen en werken op maat met groepen en individuen. Iedere jongere, leerling, ouder, school en organisatie is tenslotte uniek. Wij werken online en op locatie.

Lineke van Tricht

OPRICHTER EN EIGENAAR/DIRECTEUR
Mijn passie is het vinden en verder ontwikkelen van talent. Of het nu gaat om de (hoog)begaafde jongeren met wie we werken, om hun docenten en schoolleiders, mijn medewerksters of het hele Leidse Onderwijsveld. Ik geniet ervan om mensen inzicht, handvatten en materialen te geven die bijdragen aan hun eigen talentontwikkeling en/of die van anderen. Er kan vaak zoveel meer dan mensen denken. Dat geldt zowel voor jongeren als voor docenten en schoolleiders! Ik help ze graag om uit te vinden wat er allemaal mogelijk is.

Suzanne Oskam

administratie, communicatie & algemene ondersteuning

Naast mijn PhD-onderzoek over de invloed van digitale media op literatuur en leesvaardigheid, werk ik vijf dagen in de week bij Bureau Talent als duizendpoot. Ik gebruik graag de kennis en vaardigheden vanuit mijn brede achtergrond in schrijven, grafisch ontwerpen, journalistiek, en filosofie om zowel het grotere plaatje als de kleinste details aandacht te geven in mijn werk. Als (hoog)begaafde leerling, heb ik te maken gehad met tegenslagen waar Bureau Talent een helpende hand bij biedt en zet ik mij graag middels deze weg in voor mijn jongere deelgenoten.

Mariëtte Eijkelestam

Trainer

Als docent in het VO word ik, uiteraard, altijd erg blij van leerlingen die iets nieuws hebben geleerd. Eerst wist of kon je iets niet, en ineens lukt het wél of heb je nieuwe kennis opgedaan. Leren en je talenten ontdekken en ontwikkelen kan zo leuk zijn! Voor hoogbegaafde leerlingen geldt dat zij iets soms iets extra's nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen en die lol in leren te behouden of terug te vinden. Als ECHA-specialist heb ik al veel leerlingen begeleid op het vlak van leervaardigheden en motivatie, zowel bij Bureau Talent als op de school waar ik werk. Momenteel leg ik me toe op de Erasmus+ projecten van Bureau Talent. 

 

Jaco van Gorkom

Begeleider

Vier dagen in de week ben ik docent natuurkunde op een middelbare school in Leiden. Als specialist talentontwikkeling coördineer ik daar het aanbod voor leerlingen die meer aankunnen en begeleid ik sinds 2013 (hoog)begaafde leerlingen. Naast mijn werk op school doe ik ook bij Bureau Talent nu de individuele begeleiding van jongeren. Dit is voor mij heel leuk en waardevol, omdat ik ze hier met veel persoonlijke aandacht in een prettige omgeving echt een stap verder kan helpen in hun ontwikkeling. Daarbij combineer ik mijn ervaring in onderwijs en onderzoek met de kennis die ik in het Europese ECHA-netwerk opdoe.

Yfke de Jong

Begeleider

Ik werk met veel plezier als docent Muziek en als leerlingbegeleider. Tijdens de begeleiding bij Bureau Talent onderzoeken we hoe jij jouw kwaliteiten in kunt zetten om de obstakels waar je tegenaan loopt te overwinnen. In 2014 heb ik de ECHA-opleiding afgerond. Bij deze opleiding heb ik veel geleerd over talentontwikkeling, wat ik in combinatie met mijn ervaring als docent en begeleider goed kan inzetten bij Bureau Talent.

Serge Hubers

Begeleider

Ik help leerlingen graag om grip te krijgen op hun eigen leerproces waardoor ze zich op een prettige manier verder kunnen ontwikkelen. Daarbij maak ik gebruik van de kennis en ervaring die ik gedurende ruim tien jaar als docent en afdelingsleider in het voortgezet onderwijs heb opgedaan. Ook komt wat ik in de ECHA-opleiding (2014) heb geleerd goed van pas. Vanuit de kennis van mijn werk als beleidsadviseur in het HBO kan ik jongeren al een doorkijkje geven naar het hoger onderwijs. Ik ben blij dat ik bij Bureau Talent de kans krijg individueel met jonge talenten aan de slag te gaan! Dat aspect van mijn werk zou ik niet willen missen.

Heidrun Basset

Begeleider

Sinds 2008 werk ik met veel plezier als docent Engels in de bovenbouw tweetalig van een middelbare school in Nijmegen. Daarbij is mijn uitgangspunt dat ik het elke leerling gun dat de school een omgeving is om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. In de praktijk lukt dat soms even niet zo goed en individuele begeleiding kan daarbij helpen. Dit doe ik bij Bureau Talent op basis van mijn onderwijservaring en als ECHA Specialist in Gifted Education. Ik ga graag samen met jou op zoek naar wat jij nu nodig hebt om te blijven groeien. 

Joost de Maaré

Begeleider

Als docente Biologie en als mentor op een gymnasium kwam ik veel hoogbegaafde leerlingen tegen. Voor de leerlingen die meer uitdaging wilden, ontwikkelde ik de mogelijkheid om te verdiepen en/of te verbreden. Samen met anderen, ontwikkelde ik de TOP-training, een succesvolle training voor onderpresteerders om zelf de verantwoordelijkheid voor het schoolse leren weer op zich te nemen. Daarnaast gaf ik op het gymnasium ook een faalangstreductietraining. De begeleiding die ik aan individuele leerlingen of aan groepjes leerlingen geef is oplossingsgericht en heel praktisch. Ja, ze kùnnen het wel, maar weten niet hoe ... Geweldig om te zien hoe deze leerlingen de draad oppakken en groeien.

Marein Hanrath-Spaans

Begeleider

In de ruim dertig jaar die ik nu voor de klas sta als docente Klassieke Talen heb ik naast het lesgeven ook altijd veel tijd besteed aan het begeleiden van leerlingen die om welke reden dan ook vastliepen. Vaak ging het daarbij om faalangst/examenvrees en daarom heb ik op dat gebied meerdere cursussen gevolgd. Omdat ik er inmiddels wel achter ben dat er vaak meer of andere dingen spelen dan faalangst/examenvrees, ben ik in november 2020 gestart met de RITHA-opleiding om meer inzicht te krijgen in de problematiek van de vastlopende (hoogbegaafde) leerling. Die opleiding heb ik in juli 2022 afgerond en nu hoop ik bij Bureau Talent mijn ervaring, gecombineerd met een wetenschappelijke basis, voor meer leerlingen te kunnen inzetten.

Birgit Broekhoven

Begeleider

Mijn grootste passie ligt in het signaleren, ontwikkelen, begeleiden en vooral ook motiveren van cognitief talent. Met ruime ervaring in het onderwijs als coördinator hoogbegaafdheid en talentontwikkeling en als docent Engels, zet ik mij naast deze werkzaamheden graag in als leerlingbegeleider bij Bureau Talent. Samen met jongeren goed kijken naar mogelijkheden, inspiratie en motivatie vinden en behouden, en leerdoelen stellen binnen een helder plan van aanpak, zijn duidelijke drijfveren voor mij. Als RITHA Specialist in Gifted Education (2023) heb ik inmiddels ook de juiste wetenschappelijke kennis in huis.   

 

"Onze overtuiging is dat mensen gelukkiger zijn en van meer waarde kunnen zijn voor hun omgeving als ze hun talenten kennen en kunnen ontplooien. Dit is een zoektocht, zo niet DE zoektocht in het leven."

Missie van Bureau Talent

De missie van Bureau Talent is om meer- en hoogbegaafde jongeren tot bloei laten komen. Waar vaak gedacht wordt dat zij zichzelf wel redden, weten wij dat deze jongeren de juiste begeleiding nodig hebben om te leren waar hun talenten liggen en hoe zij deze kunnen ontwikkelen.

Enerzijds heeft dat te maken met uitdagend onderwijs in een stimulerende omgeving; anderzijds met persoonlijke groei.

Bureau Talent biedt daarom onderwijs, begeleiding en lesmateriaal voor meer- en hoogbegaafde jongeren in de leeftijd van 10 – 18 jaar én training en advies aan hun scholen.

Wat is talent?

Contact

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief