Skip to main content

Talentprojecten FAQ

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over onze Talentprojecten. Staat jouw vraag er niet bij, stel deze dan gerust aan Suzanne Oskam.

Voor welke jaarlagen zijn Talentprojecten geschikt?
De Talentprojecten zijn geschikt voor leerlingen van 10-18 jaar, of voor groep 7-8 van het primair onderwijs en voor het voortgezet onderwijs. Voor leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs (jaar 1-3) zijn de meeste Talentprojecten geschikt. Er zijn ook een aantal wat complexere onderwerpen, zoals Relativiteit, die interessant zijn voor leerlingen uit hogere leerjaren.
Kunnen we een voorbeeldproject inzien?

Je kunt vrijblijvend bij ons een demo-account aanvragen. Hiermee kun je de Talentprojecten Design, Hersenen, en Onderzoek je eigen project inzien.

Hoe gaat het opstarten praktisch in zijn werk?
Eerst geef je aan Bureau Talent jouw bestelling door. Als je dit doet voor een groep leerlingen, laat dan weten of je (1) voor pakketten of voor losse Talentprojecten kiest en (1.1) indien pakketten, hoeveel, of (1.2) indien losse Talentprojecten, welke projecten en hoe vaak (bijvoorbeeld 1x angst, 2x biografie, 2x hersenen). De activatiecodes voor leerlingen worden door Bureau Talent aan de docenten/begeleiders verstrekt. Vervolgens verdelen jullie de codes onder de leerlingen, die zelf een account aanmaken met deze code en daarmee toegang krijgen tot het pakket Talentprojecten of het losse Talentproject waarvoor zij gekozen hebben. In het geval van losse Talentprojecten verzorgt Bureau Talent een schema waarin duidelijk aangegeven staat welke code bij welk Talentproject hoort.
Hebben docenten/begeleiders ook een activatiecode nodig?
Activatiecodes zijn alleen voor leerlingen. De accounts voor docenten/begeleiders zijn gratis inbegrepen in het abonnement. Bureau Talent maakt het docentenaccount voor je aan. Je hoeft hiervoor alleen je naam en je e-mailadres aan ons door te geven.
Zijn er demonstraties om docenten wegwijs te maken in het Talentprojectensysteem?

Bureau Talent organiseert regelmatig kick-off bijeenkomsten waarin onze medewerker Suzanne Oskam nieuwe gebruikers en geïnteresseerden een demonstratie geeft van het systeem en alle soorten vragen over Talentprojecten beantwoordt. Data voor de kick-off bijeenkomsten vind je in onze kalender. Als er interesse is om bij een van deze bijeenkomsten aan te sluiten, laat dit weten aan Suzanne Oskam via suzanne@bureautalent.nl. Mocht daar behoefte aan zijn, is het ook mogelijk om een persoonlijke afspraak in te plannen.

Kunnen leerlingen een abonnement delen of is het leerlinggebonden?
De activatiecodes zijn leerlinggebonden. Iedere activatiecode is gekoppeld aan een account met de naam van de leerling en het e-mailadres waarop de leerling het account aan heeft gemaakt. Voor iedere leerling is er dus een eigen account nodig.
Is het alleen voor individuele leerlingen of zou het ook voor een groep werken?
Iedere activatiecode is aan één account gebonden, maar de Talentprojecten zijn prima geschikt voor samenwerkingsopdrachten. In dat geval hebben alle leerlingen in het groepje een activatiecode nodig met toegang tot hetzelfde Talentproject.
Hoe lang doet een leerling over één Talentproject?
Als tijdsindicatie zou je tussen de 24-32 uur per Talentproject kunnen aanhouden. De leerlingen zouden bijvoorbeeld 6-8 weken lang 2-4 uur per week aan het Talentproject kunnen besteden. Dit is uiteraard flexibel. De uren kunnen ook over een langere (minder uren per week) of kortere (meer uren per week) periode verdeeld worden. Verder zijn sommige Talentprojecten langer dan andere. Bureau Talent heeft op aanvraag een document beschikbaar waarin de relatieve lengte van de verschillende Talentprojecten is aangegeven.
Kan ik de betaling via de school laten lopen via een factuur achteraf?
De Talentprojecten kunnen ook op factuur betaald worden. In dat geval kun je je bestelling direct aan Bureau Talent doorgeven via info@bureautalent.nl. Dan zorgen wij voor de codes en een factuur. Wij factureren aan het einde van de maand.
Zijn er nieuwe Talentprojecten in ontwikkeling?
Er staat een uitbreiding op de planning voor komende jaren. Heb je zelf interesse om een Talentproject te ontwikkelen? Neem dan contact met ons op via info@bureautalent.nl.
Heeft mijn leerling een pakket of een los Talentproject nodig?
Met een pakket kan een leerling meerdere Talentprojecten doen in een schooljaar. Omdat de Talentprojecten per stuk ongeveer drie maanden duren en er ook vakanties en toetsweken voorkomen in het jaar, komt dat er op neer dat een leerling per schooljaar twee tot drie Talentprojecten zou kunnen doen. Het voordeel van een pakket is dat leerlingen de ruimte hebben om zelf rond te neuzen in de Talentprojecten als zij nog niet goed weten wat zij willen doen. De losse Talentprojecten zijn meer geschikt voor leerlingen die al weten waar zij mee aan de slag willen of wanneer er bijvoorbeeld een groep leerlingen samen met hetzelfde Talentproject aan de slag gaat.
Hoe help ik mijn leerlingen een keuze te maken voor een Talentproject?

Om leerlingen te ondersteunen bij hun keuze voor een Talentproject heeft Bureau Talent een visueel hulpmiddel ontwikkeld waarin de relaties tussen de Talentprojecten ruimtelijk worden weergegeven. Je vindt de poster hieronder. Je kunt deze ook downloaden en printen.

Informatie
Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief