• Home
  • Nieuws
  • RITHA-opleiding afgerond! Klaar voor de nieuwe ronde?

RITHA-opleiding afgerond! Klaar voor de nieuwe ronde?

Deze foto is gemaakt bij het eindseminar van de eerste groep RITHA studenten in Leiden. Twee jaar geleden startten zij de Radboud International Training on High Ability, een wetenschappelijke opleiding om begaafdheidsspecialist te worden. Deze opleiding boden we aan vanuit OCW subsidie voor het project Ondersteuning begaafde leerlingen (voorschools, po, vo).

De deelnemers van de eerste groep werden overvallen door de covid-19 pandemie, die het niet makkelijker maakte om de pittige opleiding af te ronden. Toch is het gelukt! De meesten zijn nu afgestudeerd en mogen zich ECHA-specialist in gifted education noemen, een Europees erkend diploma. Een paar zijn nog bezig met de afronding van de studie. De eindproducten zijn divers, bijvoorbeeld: een module ‘Veerkracht is aan te leren’ voor leerlingen (11 – 15 jaar) en ‘Aanbod kleuters met ontwikkelingsvoorsprong’ voor kleuterleerkrachten.

De nieuwe groep begint op woensdag 28 september met het startseminar in Leiden. Werk je in het onderwijs en heb je interesse in de opleiding? Neem dan contact op met Lineke van Tricht.

BT22 Foto eindseminar RITHA

logo-wit-870e8d6e RITHA-opleiding afgerond! Klaar voor de nieuwe ronde?
Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief


Copyright Bureau Talent