• Home
  • Nieuws
  • Ouders begeleiden? Bureau Talent past maatwerk toe.

Ouders begeleiden? Bureau Talent past maatwerk toe.

Op woensdag 8 juli kwam het team van Bureau Talent samen – op veilige 1,5 meter afstand, uiteraard – om met elkaar te spreken over het thema ‘ouders.’

Geïnspireerd door onder andere Vitamines voor Groei van Maarten Vansteenkiste en Gifted Parents Groups van Arlene de Vries, en onder het genot van een lekker stukje taart en een bakje koffie of thee, verdiepten we ons in de rol die ouders spelen bij de begeleiding van (hoog)begaafde leerlingen. In welke mate dienen de ouders hierbij betrokken te worden? Wat is het beste voor de leerling? Hier blijkt dat maatwerk de beste oplossing is. Iedere leerling heeft een unieke situatie en heeft dus een net andere begeleiding nodig, waarin de rol van de ouders meegewogen dient te worden.

Een vraag die duidelijk ook speelde: wat kunnen wij voor ouders betekenen? Graziella en Dick vertelden dat zij regelmatig juist ook van ouders vragen om advies krijgen. Het systeem gezin speelt een belangrijke rol bij het functioneren van een jongere. Belangrijk dus, concludeerden we, is een heldere communicatie tussen scholen, ouders, en leerlingen: om niet alleen te spreken, maar vooral ook naar elkaar te luisteren.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief


Copyright Bureau Talent