Talentprojecten

Talentprojecten

Talentprojecten zijn digitale projecten voor leerlingen/jongeren die anders willen leren. De projecten zijn ontwikkeld volgens wetenschappelijk onderbouwde criteria voor verrijkingsmateriaal (SLO, Renzulli-Reis, Taxonomie van Bloom … ). Ze houden rekening met mogelijkheden, interesses en voorkeuren voor verwerking en zorgen voor verwerving van kennis en denkvaardigheden.

Bestel Talentprojecten per stuk of per pakket in onze webshop. Wil je met vijf of meer leerlingen starten of op factuur bestellen? Mail naar Suzanne Oskam.


Toon:
Sorteren op:
Talentprojectenpakket met alle 34 projecten

Talentprojecten zijn digitale projecten voor leerlingen/jongeren die andere leerstof kunnen gebruiken. De projecten zijn ontwikkeld door een ECHA Specialist in Gifted Education en voldoen aan de criteria van verrijkingsmateriaal (SLO, Renzulli-Reis, Taxonomie van Bloom … ). Ze houden rekening met mogelijkheden, interesses en voorkeuren voor verwerking en zorgen voor verwerving van kennis en denkvaardigheden.

‎€79.00

- +
Talentproject Wetenschapsfilosofie

Wat kan ik weten? Wat moet ik geloven? Wat is de zin van mijn bestaan? Wanneer jij je wel eens bezighoudt met één van bovenstaande vragen, ben je zonder dat je het weet een filosoof! Eigenlijk is het heel eenvoudig: een filosoof stelt zichzelf en anderen vragen over ons bestaan.

‎€37.50

- +
Talentproject Uitvinden

Uitvinden betekent dat je iets verzint dat nog niet bestaat. Het vraagt veel van je creativiteit om een nieuwe uitvinding te doen. Dat is de grote uitdaging! Een uitvinding begint bij een probleem. Vervolgens verzin je verschillende mogelijke oplossingen. Daarna ga je ontwerpen en maken. Tot slot presenteer je jouw uitvinding aan publiek.

‎€37.50

- +
Talentproject Terrorisme

Is terrorisme iets van nu of bestaat het al veel langer? En is het altijd gekoppeld aan religie of hoeft dat niet? Hoe komt het dat sommige mensen terrorist worden? Geschiedenis, psychologie en politiek. Dat zijn de richtingen die je kunt kiezen.

‎€37.50

- +
Talentproject Talen

Communiceren doen mensen al heel erg lang. Maar hoe zijn talen eigenlijk ontstaan en hoe hebben ze zich verspreid? Welke schriften zijn er en zijn die familie van elkaar? In dit project krijg je over deze vragen een inleiding. Vervolgens kies je een talenonderzoek dat jij wil doen.

‎€37.50

- +
Talentproject Strafrecht

Hoe zit het Nederlandse strafrechtsysteem eigenlijk in elkaar? Leer werken met wetboeken, kruip in de huid van advocaat, officier van justitie of rechter en leer hoe je pleit of een vonnis schrijft.

‎€37.50

- +
Talentproject Sterrenkunde

Wil je alles weten over sterren, planeten, het heelal? Ben je gefascineerd door de enorme afstanden? Of wil je weten wat zwarte gaten zijn? Ga op ruimtereis met dit project!

‎€37.50

- +
Talentproject Schoonheid en Wiskunde

Wat is eigenlijk schoonheid en waarom is het zo belangrijk voor mensen?  Wat heeft wiskunde te maken met schoonheid? En wat is eigenlijk 'De Gulden Snede'? In dit project ga je het begrip schoonheid bekijken vanuit wiskundig perspectief en je gaat op zoek naar wat voor jou schoonheid is.

‎€37.50

- +
Talentproject Scene Investigation

Hoe komt het dat er terpen zijn? En hoe is een donk ontstaan? Doe onderzoek als een Scene Investigator en ontdek hoe bijzondere verschijnselen in het Nederlands Landschap zijn ontstaan.

‎€37.50

- +
Talentproject Relativiteit

Einstein formuleerde de speciale relativiteitstheorie. Wat houdt die theorie in? En wat kun je ermee? En wie was Einstein eigenlijk? Een pittig project voor geïnteresseerde bèta's.

‎€37.50

- +
Talentproject Psychologie

Wil je meer weten over hoe de menselijke geest werkt? In dit project leer je meer over de grote psychologen en over de psychologie van pubers.

‎€37.50

- +
Talentproject Patagonie

Het land dat het dichtst bij Antarctica ligt! Wie wonen/woonden daar? Hoe is de natuur? Wat kun je er zoal zien? Maak een reis door Patagonië of organiseer die reis zelf! Dit is een combinatie van een onderzoeksproject en een project ondernemen.

‎€37.50

- +
Talentproject Paradoxen

Als je naar het verleden reist en er dan voor zorgt dat jij niet geboren wordt, hoe kom je dan weer terug naar je eigen tijd? Een paradox is een schijnbare tegenstelling. Paradoxen vind je onder andere in de taal en in de kunst. Bijvoorbeeld in een film als Back to the Future. Hoe maak je een paradox? En hoe los je een paradox op? Daarover gaat dit gekke project.

‎€37.50

- +
Talentproject Ontwerp je eigen woonwijk

Wat komt er allemaal kijken bij het ontwerpen van een nieuwe woonwijk? In dit project leer je dat al doende. Aan het eind van het project heb jij je eigen woonwijk ontworpen!

‎€37.50

- +
Talentproject Ontwerp je eigen project

Wil jij een eigen ontwerp maken? Een ontwerp waarmee je een maatschappelijk probleem oplost? Of waarmee je je fantasie de vrije loop kunt laten? In dit project heb je alle vrijheid. Wij bieden je de stappen die je helpen om tot een product te komen. Dat product kan van alles zijn: een werkstuk, voorwerp, film, performance of iets heel anders.

‎€37.50

- +
Talentproject Onderzoek je eigen project

In dit project ga je een eigen onderzoek doen. Dit houdt in dat jij zelf het onderwerp van dit project mag kiezen! Zelf iets onderzoeken is ontzettend interessant maar... écht goed onderzoek doen is ook een grote uitdaging. In dit project ga je leren hoe je onderzoek moet doen.

‎€37.50

- +
Talentproject Onderwereld

De oude Grieken dachten dat je na de dood in de onderwereld terecht kon komen. Maar ook in andere mythologieën vormt het leven na de dood een bron van prachtige verhalen. In dit project maak je kennis met die ideeën over het leven na de dood.

‎€37.50

- +
Talentproject Ondernemingsplan

Ondernemen vraagt een combinatie van creativiteit, initiatief en lef. Je moet weten wat mensen nodig hebben, hoe je jouw product of dienst kunt verkopen en je moet zorgen dat je aan de verkoop geld overhoudt om van te leven en om te investeren in je bedrijf. In dit project werk je in vijf stappen naar jouw ondernemingsplan.

‎€37.50

- +
Talentproject Oceanografie

Oceanen vormen een belangrijke bron voor het leven op aarde. Hoe zit dat in elkaar? Wat is de invloed van oceanen op het klimaat en op het weer? En op het landschap? Duik in de wereld van de oceanen.

‎€37.50

- +
Talentproject Neurolinguistiek

Hoe werkt taal in de hersenen? Daarover gaat neurolinguïstiek. Na de algemene introductie kun je kiezen voor verdieping in Taalontwikkelingsstoornissen of Afasie.

‎€37.50

- +
Talentproject Neanderthalers

Zijn wij familie van de Neanderthalers? Hebben onze voorouders zich vermengd met Neanderthalers? Of hebben ze slechts naast elkaar geleefd? De wetenschappers hebben nog geen definitieve antwoorden. En dat maakt dit project juist een spannende zoektocht naar jouw standpunt in deze zaak!

‎€37.50

- +
Talentproject Navigatie

Tegenwoordig gebruiken we allemaal GPS om onze weg te vinden. Maar hoe ging het voordat er GPS was? In dit project leer je alles over navigatie op het land, op zee en in de lucht!

‎€37.50

- +
Talentproject Muziek

Muziek is emotie. Muziek bestaat al eeuwenlang. En er bestaat een enorme variatie in muziekgenres. In dit project duik je in de muziekgeschiedenis van een genre van jouw keuze. Ook leer je over de instrumenten en muziektheorie die bij jouw genre hoort. Én je componeert zelf een stukje.

‎€37.50

- +
Talentproject Kosmologie

Hoe is het Universum ontstaan? Wat zijn de grenzen van het Universum? En wat is de toekomst van het Universum? Over deze vragen gaat Kosmologie.

‎€37.50

- +
Talentproject Het Absolute Nulpunt

Het absolute nulpunt. Wat is dat nu precies? En hoe kom je zo dicht mogelijk bij het absolute nulpunt. Dat is al jaren een spannende jacht! Wil jij ook op jacht? Dan is dit project voor jou interessant.

‎€37.50

- +
Talentproject Hersenen

Hoe werken onze hersenen eigenlijk? En wat gebeurt er bij mensen die een afwijking hebben in hun hersenen? Gebruik je grijze massa en onderzoek het geheim van je brein!

‎€37.50

- +
Talentproject Evolutie en Soortvorming

Hoe zijn verschillende soorten ontstaan? Wat heeft de mens gemeen met een begonia en een hamster? Maak kennis met de Tree of Life en ontdek hoe soortvorming werkt. Veel Engelstalige bronnen.

‎€37.50

- +
Talentproject Design

Alles om ons heen is ooit door iemand ontworpen! We worden omringd met Design. Maar hoe werkt een ontwerper eigenlijk van idee naar product? In dit project kies je na de oriëntatie voor bouwkunde, industrieel ontwerp of mode-ontwerp. Via de methode Design Thinking werk je toe naar je eindproduct: een maquette, prototype of kledingstuk.

‎€37.50

- +
Talentproject Darwin en Geloof

Darwin beschreef de evolutietheorie. Daarvoor geloofden mensen dat God of Allah de wereld geschapen had. Kun je de evolutietheorie en de scheppingsverhalen met elkaar combineren? Of moet je kiezen? Bepaal je eigen standpunt en durf ook naar andere mogelijkheden te kijken. Een oefening in kritisch denken.

‎€37.50

- +
Talentproject Culturele Antropologie

Hoe leven mensen over de hele wereld? En wat is cultuur nou eigenlijk precies? Culturele antropologie is de studie die de verscheidenheid aan menselijke samenlevingen en culturen bestudeerd. In dit project leer je hoe een cultureel antropoloog te werk gaat. Ook ga je de onderzoeksstrategieën van de cultureel antropoloog zelf toepassen. Hierdoor leer je verschillende bevolkingsgroepen over de hele wereld beter kennen! Reis jij mee?

‎€37.50

- +
Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief


Copyright Bureau Talent