Skip to main content

Inspiratie en dynamiek op eindsymposium CEOS-project

Op woensdag 15 september vond het afsluitende symposium plaats van ons Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School. Het was een inspirerende dag met waardevolle uitwisselingen omtrent het onderwerp gelijke kansen op school.

In  het plenaire ochtendprogramma werden de verschillende perspectieven belicht: van leerlingen, ouders, leraren, schoolleiders en onderzoekers. Vervolgens was er ruimte voor vragen, goede voorbeelden en advies. Het hybride karakter, online en fysiek, zorgde voor een dynamisch geheel.  

Tijdens de parallelsessies namen de deelnemers kennis van de ervaringen van de partners en de belangrijkste opbrengsten. De ontwikkeling van het lesmateriaal werd toegelicht door leraren die hieraan meegewerkt hadden; de voorlopige uitkomsten van het onderzoek werden gedeeld (waarover later, als het rapport klaar is) en de nieuwe vorm van het online en fysieke lesmateriaal, genaamd Woordenboost werd gepresenteerd.

De dag werd afgesloten met een paneldiscussie waarin de laatste vragen besproken werden door leerlingen, leraren en schoolleider en de expert van ons ‘moederproject’ REAL, Ian Warwick.

Wil je meer weten? Laat het clipje van Jeroen Bos, rector van het Rijswijks Lyceum/Van Vredenburch College je inspireren. Wil je aanhaken? Neem dan contact op met Lineke van Tricht om de mogelijkheden te verkennen.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief