Skip to main content

Webinar Alle kansen om te leren! Kansengelijkheid en onderwijs aan leerlingen met kenmerken van begaafdheid

Op dinsdag 16 april aanstaande van 16:00 - 17:30 uur geeft Lineke van Tricht als gastspreker bij het Kenniscentrum Hoogbegaafdheid een webinar genaamd 'Alle kansen om te leren! Kansengelijkheid en onderwijs aan leerlingen met kenmerken van begaafdheid.' Deelname is gratis. Ben jij er ook bij?

Lineke van Tricht gaat tijdens het webinar in op wat we vanuit de wetenschap en praktijk over hoogbegaafdheid kansengelijkheid op dit moment kunnen vertellen. Vertrekpunt is de visie dat álle kinderen in Nederland, ongeacht hun afkomst (sociaal-economische status, huidskleur of migratieachtergrond) en/of hun capaciteiten het recht hebben om zich te kunnen ontwikkelen. De vrije toegang tot passend onderwijs vormt daar een belangrijke rol in. Lineke beschrijft tijdens de lezing dat kansengelijkheid gevolgen heeft voor vier aspecten: signalering, culturele sensitiviteit, identiteitsvorming van de leerling; en verwachtingen van de leraar.

Het webinar wordt afgesloten met een panelgesprek. De panelleden zijn Mirjam Mels (Directeur Beatrixschool Pendrecht), Erwin Dekker MA Dekker (Directeur Agnietenschool) en Han Elbers (Voorzitter college van bestuur VO Haaglanden).


Wil je ook meer te weten komen over dit belangrijke thema? Schrijf je in voor deelname via het aanmeldformulier.
Kun je er niet live bijzijn? De opname is vanaf 18 april 2024 te bekijken via de website van het Kenniscentrum Hoogbegaafdheid.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief