Skip to main content

Teambijeenkomst Bureau Talent bij PLNT Leiden

Op maandag 1 juli kwam ons team samen bij PLNT Leiden voor een inspirerende teambijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst gaven Lineke en Suzanne een presentatie over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en onze doelen voor de toekomst. Onze twee strategische speerpunten stonden hierbij centraal: gelijke kansen en Talentprojecten.

Gelijke Kansen

Lineke deelde de vele bijdragen die Bureau Talent het afgelopen jaar heeft geleverd op het gebied van gelijke kansen. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Ons nieuwe Erasmus+ project Equity in Gifted Education
  • Brochure voor Kenniscentrum Hoogbegaafdheid
  • Academische werkplaats bij het Rijswijks Lyceum/Van Vredenburch College
  • Conferentie Verborgen Talent in Amsterdam
  • Lineke's promotieonderzoek

Talentprojecten

Suzanne presenteerde de stijgende lijn in onze sales: dit jaar hebben maar liefst 47 scholen gewerkt met onze Talentprojecten. Ook kreeg het team eenn sneak preview van ons nieuwste Talentproject Games en introduceerde Suzanne enkele nieuwe cultureel-sensitieve opdrachten, ontwikkeld op basis van de checklist Culturele Sensitiviteit van onze vorige stagiair, Rivka.

Daarnaast deelden we enkele mooie evaluaties van onze Talentprojecten:

  • “De Talentprojecten zitten goed in elkaar met een duidelijke opbouw.” – VSO Daaf Geluk
  • “Het is fijn dat leerlingen zoveel keuzevrijheid krijgen binnen de Talentprojecten.” – GSR Rotterdam
  • “De Talentprojecten voorzien echt in een behoefte. Het is te gek om te zien wat de leerlingen aan het einde van een Talentproject hebben neergezet” –Gymnasium Haganum

Ervaringen en Gezelligheid

Tot slot deelden onze begeleiders hun ervaringen uit het afgelopen jaar. Het was ook een goede gelegenheid om onze nieuwe stagiair, Jeroen, alvast kennis te laten maken met het team. Hoewel we nog bezig zijn met de stageovereenkomst, kijken we ernaar uit om Jeroen formeel te introduceren in een later nieuwsbericht. Na afloop van de teambijeenkomst hebben we de gezelligheid voortgezet met een etentje in de Leidse binnenstad. Het was een mooie en inspirerende bijeenkomst!

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief