Skip to main content

Terugblik mooie bijeenkomst Gelijke Kansen in Amsterdam

Afgelopen maandag 21 oktober vond de bijeenkomst ‘Gelijke kansen voor onderwijs aan leerlingen met kenmerken van begaafdheid’ plaats op het Cygnus Gymnasium in Amsterdam. Lineke van Tricht, directeur en oprichter van Bureau Talent, verzorgde de keynote over haar promotieonderzoek naar wat begaafde leerlingen motiveert. Met extra aandacht voor hoogbegaafde leerlingen die een diverse culturele achtergrond of een lage sociaal economische status hebben.

In de keynote werd uitgeweid over de vier pilaren die centraal staan in de wetenschappelijke literatuur met betrekking tot gelijke kansen voor hoogbegaafde leerlingen: signalering, identiteitsvorming van de leerling, verwachtingen van de leraar, en de culturele sensitiviteit waar Bureau Talent zich hard voor maakt. 

Na de plenaire bijeenkomst volgde vier verschillende workshops met een verdieping in specifieke aspecten van kansengelijkheid omtrent hoogbegaafde leerlingen. Lineke verzorgde de workshop over het signaleren van talent en het ondersteunen en ontwikkelen van motivatie en leerpotentieel van leerlingen die ‘dubbel bijzonder’ zijn.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief