Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Lineke van Tricht

OPRICHTER EN EIGENAAR/DIRECTEUR
Mijn passie is het vinden en verder ontwikkelen van talent. Of het nu gaat om de (hoog)begaafde jongeren met wie we werken, om hun docenten en schoolleiders, mijn medewerksters of het hele Leidse Onderwijsveld. Ik geniet ervan om mensen inzicht, handvatten en materialen te geven die bijdragen aan hun eigen talentontwikkeling en/of die van anderen. Er kan vaak zoveel meer dan mensen denken. Dat geldt zowel voor jongeren als voor docenten en schoolleiders! Ik help ze graag om uit te vinden wat er allemaal mogelijk is.

Linda van Balen

OFFICEMANAGER

Naast mijn taken op kantoor en het onderhouden van contact met leerlingen, docenten en talentbegeleiders, breng ik met regelmaat een bezoek aan scholen met wie wij samenwerken of scholen die dat nog niet doen. Ik help graag, waar nodig, om uit te vinden wat er mogelijk is op het gebied van verrijkingsstof voor (hoog)begaafde leerlingen. Ook zorg ik ervoor dat onze eigen verrijkingsprojecten up-to-date zijn en help ik leerlingen en docenten met hun vragen. 

Mariëtte Eijkelestam

BEGELEIDER
Mijn voornaamste taak bij Bureau Talent is het individueel begeleiden van leerlingen die op school vastlopen. Ik help ze om inzicht te krijgen in welke manier van leren het beste bij hun past, hun interesses en hun (leer)doelen en samen zorgen we ervoor dat die inzichten worden omgezet in concrete acties. Ik sta inmiddels ruim 10 jaar voor de klas als docent Engels en heb in 2016 de ECHA-opleiding afgerond: die combinatie van praktijkervaring en wetenschappelijke kennis is kenmerkend voor mijn werk bij Bureau Talent!

Jaco van Gorkom

Begeleider

Vier dagen in de week ben ik docent natuurkunde op een middelbare school in Leiden. Als specialist talentontwikkeling coördineer ik daar het aanbod voor leerlingen die meer aankunnen en begeleid ik sinds 2013 (hoog)begaafde leerlingen. Naast mijn werk op school doe ik ook bij Bureau Talent nu de individuele begeleiding van jongeren. Dit is voor mij heel leuk en waardevol, omdat ik ze hier met veel persoonlijke aandacht in een prettige omgeving echt een stap verder kan helpen in hun ontwikkeling. Daarbij combineer ik mijn ervaring in onderwijs en onderzoek met de kennis die ik in het Europese ECHA-netwerk opdoe.

Yfke de Jong

Begeleider

Ik werk met veel plezier als docent Muziek en als leerlingbegeleider. Tijdens de begeleiding bij Bureau Talent onderzoeken we hoe jij jouw kwaliteiten in kunt zetten om de obstakels waar je tegenaan loopt te overwinnen. In 2014 heb ik de ECHA-opleiding afgerond. Bij deze opleiding heb ik veel geleerd over talentontwikkeling, wat ik in combinatie met mijn ervaring als docent en begeleider goed kan inzetten bij Bureau Talent.

Graziella Ricagnoli

Begeleider
Voor Bureau Talent werk ik als positief psycholoog en ECHA-specialist. Ik begeleid leerlingen die vastlopen op school. Bij de begeleiding kijk ik enerzijds naar leervaardigheden, maar ook naar zaken als faalangst, motivatie en zingeving. Ook geef ik handvatten aan ouders en docenten bij de begeleiding van hoogbegaafde kinderen en leerlingen. Het is mijn passie om leerlingen te inspireren het beste uit zichzelf te halen, zodat ze een leven kunnen leiden waarin ze met energie opstaan en hun unieke combinatie van talenten met de wereld kunnen delen.

"Onze overtuiging is dat mensen gelukkiger zijn en van meer waarde kunnen zijn voor hun omgeving als ze hun talenten kennen en kunnen ontplooien. Dit is een zoektocht, zo niet DE zoektocht in het leven."

Missie van Bureau Talent

De missie van Bureau Talent is om meer- en hoogbegaafde jongeren tot bloei laten komen. Waar vaak gedacht wordt dat zij zichzelf wel redden, weten wij dat deze jongeren de juiste begeleiding nodig hebben om te leren waar hun talenten liggen en hoe zij deze kunnen ontwikkelen.

Enerzijds heeft dat te maken met uitdagend onderwijs in een stimulerende omgeving; anderzijds met persoonlijke groei.

Bureau Talent biedt daarom onderwijs, begeleiding en lesmateriaal voor meer- en hoogbegaafde jongeren in de leeftijd van 10 – 18 jaar én training en advies aan hun scholen.

Wat is talent?

Contact

 • Adres

  Middelstegracht 87f
  2312 TT Leiden
 • Telefoon

  071 - 785 08 50 (kantoor)
  06 - 30 87 09 47 (Lineke)
  06 - 27 24 05 48 (Linda)

 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)
Op de hoogte blijven? Ontvang onze nieuwsbrief
Volg ons

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
071-7850850
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Bureau Talent werkt samen met of is aangesloten bij de volgende organisaties:

Copyright Bureau Talent 2018
privacyverklaring
klachtenprocedure