Skip to main content

Vind jouw passsende oplossing bij Bureau Talent

Vind jouw passsende oplossing bij Bureau Talent

‍Jouw update over talentontwikkeling

Juni 2021

Hoe laat je talent van (hoog)begaafde jongeren van 10-18 jaar tot bloei komen? Bureau Talent biedt expertise, training en begeleiding op maat, online en offline.


Een stap verder met HB-onderwijs

Sinds dit schooljaar is Bureau Talent actief op een bijzondere school in Amsterdam. Het onderwijs voor (hoog)begaafde leerlingen staat er al heel goed. Compacten, verrijken en versnellen zijn een vanzelfsprekendheid. Toch kreeg ook deze school te maken met vastlopende leerlingen. Leerlingen die het moeilijk vinden om in het reguliere schoolsysteem te functioneren of zelfs thuis komen te zitten. Nadat we een thuiszittende leerling goed geholpen hadden, wilde de school graag weten wat wij nou precies anders doen in onze begeleiding en hoe zij deze manier van begeleiden onder de knie kunnen krijgen. Eerst hielpen we de school bij het schrijven van aanvullend beleid en daarna verzorgden we een training voor de HB-begeleiders.

 

Lees verder op onze website. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Lineke van Tricht: lineke@bureautalent.nl.

 


Kom uit die bore-out; Doe een Talentproject

Zo tegen het einde van het schooljaar krijg je op school toch eigenlijk vooral herhaling van de lesstof en maak je nog wat toetsen. Als (hoog)begaafde leerling begint de verveling toe te slaan maar je moet toch nog even die laatste weken naar school. Wat kun je dan doen? Of hoe kun je als docent nu een invulling aan die laatste schoolweken geven om jouw leerlingen intellectueel te prikkelen? Dit doe je bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met een Talentproject.

 

Talentprojecten zijn digitale projecten voor leerlingen/jongeren in de bovenbouw van het basisonderwijs of in het voortgezet onderwijs die anders willen leren. De projecten zijn ontwikkeld volgens wetenschappelijk onderbouwde criteria voor verrijkingsmateriaal. Ze houden rekening met mogelijkheden, interesses en voorkeuren voor verwerking  en zorgen voor verwerving van kennis en denkvaardigheden. De in totaal 34 onderwerpen variëren van Design tot Sterrenkunde. Ook kunnen leerlingen met hun eigen onderwerp aan de slag. Daarnaast zijn onze Talentprojecten nu zowel per pakket (34 Talentprojecten voor 1 jaar) als los (1 Talentproject voor 3 maanden) verkrijgbaar. Zo is er voor ieder wat wils!

 

Meer informatie? Of meteen aan de slag (met jouw school)? Kijk in onze webshop of neem direct contact op met Suzanne Oskam.


Terug op weg met individuele begeleiding

Het ging je altijd gemakkelijk af op de basisschool, maar nu moet je ineens woordjes leren, planningen maken, werkstukken schrijven. Hoe moet je 'leren leren' als je dit voorheen nooit hebt hoeven doen? Of misschien gaat het juist wel goed met jouw leervaardigheden, maar is het toch lastig om je nu te concentreren tijdens de corona-periode. Waar je ook behoefte aan hebt, de individuele begeleiders van Bureau Talent helpen jou graag weer op weg. 

 

Iedere leerling brengt een eigen achtergrond mee. Daarom nemen we bij Bureau Talent de situatie en de mogelijkheden van de leerling als uitgangspunt. Begeleiding begint erbij om naar een leerling (en zijn of haar ouders) te luisteren en mee te denken. Samen brengen we in kaart wat jou interesseert, inspireert en motiveert en bespreken waar jij tegenaan loopt op school. Vervolgens maken we met jou een concreet plan waarin staat wat we gaan doen. Zodra we het daarover eens zijn, gaan we oplossingsgericht aan de slag.

 

Heb jij of heeft jouw leerling behoefte aan individuele begeleiding? Bel naar Suzanne Oskam voor meer informatie en dan plannen wij binnenkort een kennismakingsgesprek in!

 


Orden de chaos met mindmappen

Je hebt een hoofd vol ideeën. Bij ieder idee springen er al weer drie nieuwe op. Maar soms worden het er even te veel en weet je niet meer hoe je het op papier moet krijgen. Herken je dit (van jouw leerling)? Dan is ons werkboekje Mindmappen iets voor jou.

Mindmappen is een methode om je gedachten op papier te krijgen. Dit kan je gebruiken om te brainstormen, om je ideeën te organiseren, maar ook om je te helpen stof beter te onthouden. Een mindmap maakt gebruik van een ruimtelijke visualisatie van de onderlinge verbanden tussen ideeën, en maakt daarbij vaak gebruik van kleuren, symbolen, en soms zelfs tekeningen. 

 

Wil jij ook leren hoe je een mindmap maakt? Bestel het werkboek in onze webshop.


Middelstegracht 87f

2312 TT Leiden
Nederland


‍+31 71 7850850

info@bureautalent.nl

www.bureautalent.nl

Als je onze update niet meer wil ontvangen, kan je je hier afmelden .

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850
info@bureautalent.nl

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief