• Home
  • Nieuws
  • Een inspiratievolle Week van de Hoogbegaafdheid

Een inspiratievolle Week van de Hoogbegaafdheid

Tientallen mensen wisten ons te vinden in de Week van de Hoogbegaafdheid.

Eenvoudig in te zetten verrijkingsmateriaal dat voldoet aan de criteria van Reiss, Renzulli, Bloom voorziet duidelijk in een behoefte. Dat ondervonden we tijdens maar zeker ook na het webinar ‘Talentprojecten in de verrijkingsmix.’

Dat de relatie tussen leervaardigheden en (hoog)begaafde leerlingen niet altijd een vloeiende is, weten velen. Maar hoe pak je dat aan? Tijdens het webinar ‘Leervaardigheden bij (hoog)begaafde leerlingen’ speelde Lineke van Tricht met aanwezigen het leervaardigheden spel. Vervolgens hielpen de deelnemers elkaar bij het bedenken van mogelijkheden om een bepaalde leervaardigheid te verbeteren. Natuurlijk was er ook ruimte voor vragen. 

En tot slot, sloten wij op zaterdag onze activiteiten in de Week van de Hoogbegaafdheid af met een parallelsessie over Gelijk kansen tijdens het symposium De vele gezichten van (hoog)begaafdheid. Het symposium, georganiseerd door Stichting IQPlus en de Koepel Hoogbegaafdheid draaide om het thema kansengelijkheid in het hoogbegaafdenonderwijs en werd gepresenteerd door Karim Amghar. Hier lees je meer over ons project Creating equal opportunities at school.

We bedanken graag alle deelnemers die zich bij onze webinars hebben aangesloten, en natuurlijk ook de organisatoren van de Week van de Hoogbegaafdheid. Heb jij helaas niet kunnen deelnemen aan onze webinars maar ben je wel benieuwd naar onze Talentprojecten of wil je misschien meer weten over leervaardigheden? Stuur gerust een mail naar , bel ons op 071-7850850 of kijk op www.bureautalent.nl.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief


Copyright Bureau Talent