• Home
  • Nieuws
  • Gelijke Kansen gezocht? Introductie CEOS-pilot voor bovenbouw po

Gelijke Kansen gezocht? Introductie CEOS-pilot voor bovenbouw po

Gelijke kansen in het (hoog)begaafdenonderwijs? Dat kan! Kom meer te weten over het Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School en meld je aan voor de introductie op donderdag 8 april.

Waarom is het zo dat (hoog)begaafde leerlingen met een lage sociaaleconomische status vaak niet of minder goed worden opgemerkt? Volgens onderzoek van onze internationale partner London G&T heeft dit onder andere te maken met de taal die er op school gesproken wordt. Vaktermen zijn vaak wel bekend, maar het zijn juist woorden als ‘analyseren’ of ‘aanleiding’ die te vaak als vanzelfsprekend worden aangenomen bij leerlingen. Daarom heeft Bureau Talent in samenwerking met onze partners in het Erasmus+ project lesmateriaal ontwikkeld die helpt om leerlingen bekend te maken met academische taal en hiermee hun kansengelijkheid bevordert. Meer over het CEOS-project lees je in de blogserie van Lineke van Tricht (blog 1, blog 2, blog 3).

Zou je meer willen weten over hoe je dit lesmateriaal op jouw school kunt implementeren? Donderdag 8 april om 15:30 uur ben je van harte welkom om aan te schuiven bij de online introductie tot de CEOS-pilot voor de bovenbouw van het primair onderwijs. Stuur een mail naar en wij bezorgen jou de link.

Experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10 – 18 jaar)

Middelstegracht 87f
2312 TT Leiden
Nederland
+31 71 7850850

Volg ons

Op de hoogte blijven?
Ontvang onze nieuwsbrief


Copyright Bureau Talent